Ku(n)st MonumenTAAL

Tijdens het komende monumentenweekend en POPmonument exposeert het kunstcollectief SynapsZ maar liefst op twee locaties te bewonderen.  In de ruimte van het facilitair bedrijf aan de Blokstallen is er een film te zien in het kader van ‘De Weerkamer’,  terwijl er in Galerie Weids Beeld de installatie KUST is te zien. 

In Galerie Weids Beeld kan de bezoeker rondlopen in de installatie KUST.  Flarden van zee-, strand- en luchtimpressies, op het ritme van een kabbelende soundscape bestaande uit kustlijn- en pianoklanken. Ook in het weekend van 16 en 17 september is KUST nog te bezoeken. De nieuwe “Galerie” aan Blokstallen 3 zal SynapsZ vanaf heden beheren en vormgeven. Dit weekeinde is er het videoproject “de Weerkamer” te zien waar naast drie autonome filmmakers ook de twee Synapsz-leden Richard de Weert en Petra Kwaadgras hun eigen visie op het thema Weervisserij tentoonstellen.   Vanuit het overall thema “Ku(n)st MonumenTAAL” zijn ook enkele gasten uitgenodigd; Fotograaf Don van Rooij exposeert zijn fotosequens WEER 3 dat samen met gedichten van Bert Bevers al eerder in boekvorm is verschenen. Tevens is het schrijverscollectief “Schrijven en Schrappen” te gast in de blokstallen, met een presentatie van hun activiteiten en projecties van taalkunst.

Hierbij ook nog een teaser op YouTube gezet met fragmenten uit onze films voor het Weerkamer project.

 

https://www.youtube.com/watch?v=p2eIMFbVMxA&feature=youtu.be 

 

Openingstijden: Zaterdag 10.00u tot 17.00u, zondag 12.00u tot 17.00u Blokstallen ook zaterdagavond 9 september geopend van 20.00u tot 23.00u ivm POPmonument. Informatie over SynapsZ kunt u vinden op: www.synapsz.n