Zaterdagochtend 9 september kunnen aanwezigen ervaren hoe officiële afkondigingen in het verleden werden gedaan.

Om 10 uur vindt de formele start plaats van het Open Monumentenweekend in Roosendaal. Bij De Kring op het Tongerloplein wordt onder toeziend oog van wethouder Toine Theunis het begin van het evenement afgekondigd. Uiteraard blijft het daar niet bij…..

 

Tijdens het Monumentenweekend, waarvan in de gemeente Roosendaal het zwaartepunt ligt op de zaterdag, zijn veel monumenten toegankelijk. Ook worden op diverse locaties activiteiten georganiseerd of kan men genieten van muziek. Rondleidingen maken bezoekers wijzer en brengen hen op plekken waar ze anders niet kunnen komen.

 

Behalve in Roosendaal zelf zijn ook in de kernen Heerle, Wouw, en de Nispense Achterhoek activiteiten. In Nispen zelf zijn, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, geen monumenten te bezoeken. De kerk is dicht en de molen zou enkel niet draaien, maar uit veiligheidsoverwegingen kunnen bezoekers er ook niet terecht, omdat de constructie van de wieken niet in orde is.

 

Daar staat tegenover dat in de Nispense Achterhoek (Schijf) enkele boerderijen zijn te bezoeken en dat is voor het eerst tijdens deze dagen. Om het mensen gemakkelijk te maken, kan men daarheen worden gebracht met diverse oldtimers.

Al met al belooft het weer een onvergetelijk evenement te worden.

 

Boekjes zijn te krijgen via de VVV, bibliotheek, stadskantoor en de deelnemende lokaties.