Op zaterdagavond 9 september geeft het vlaamse pianoduo Symbiosis een exclusief pianorecital in d’Engelenburgh.

Het concert is onderdeel van de activiteiten die het pand biedt tijdens de Open Monumentendagen. Liefhebbers van klassieke muziek houden de zaterdagavond op 9 september vrij. Zij hebben de kans om een prachtig concert bij te wonen van een bijzonder duo. Daar komt bij dat de toegang vrij is; bezoekers mogen hun waardering uiten met een vrijwillige bijdrage.

 

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans zijn twee jonge pianisten die elkaar leerden kennen in het conservatorium van Antwerpen. Ze behaalden er beiden hun masterdiploma met grote onderscheiding in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx. Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot ‘Pianoduo Symbiosis’. Sinds juni 2016 leggen zij zich vol overgave toe op het pianoduorepertoire, en dat resulteerde in een hele reeks concerten in België en Nederland gedurende het voorbije seizoen. In januari 2017 werden ze toegelaten tot een masterclasscursus in het Orpheus Instituut te Gent (BE). Afzonderlijk traden beide pianisten al op in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Hongarije en Italië. Zij werden meermaals finalist en laureaat in nationale en internationale wedstrijden.

 

Europiano

‘Europiano’ is een muziekvoorstelling waarin pianoduo Symbiosis u meeneemt naar het Europa van de 19de en 20ste eeuw. Bij elk muziekwerk wordt verteld over de componist en zijn drijfveer om deze muziek te schrijven. Door een afwisseling van duo- en solostukken wordt het geheel een fris en samenhangend programma.

 

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 9 september begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage verwacht.