Woensdagavond kreeg wethouder Toine Theunis een exemplaar van het boekje dat het Open Monumentenweekend op 9 en 10 september begeleidt.

Hij ontving dit uit handen van Theo de Munnik, voorzitter van de Stichting OMD Roosendaal. De stichting geeft dit jaar voor de tweede maal een boekje op A5-formaat uit met daarin foto’s en informatie over de monumenten. Het boekje behandelt per bladzijde één (deelnemend) monument. 

Op zaterdag 9 september ligt in Roosendaal het zwaartepunt, dan zijn de meeste monumenten toegankelijk en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het thema dit jaar is ‘Burgers, Boeren en Buitenlui’. 

Wethouder Theunis zei toe te willen helpen met een brief namens de gemeente naar eigenaren van monumenten, om hen meer te betrekken bij het werk van de Stichting OMD Roosendaal. Monumenten behoren tot het cultureel erfgoed en eigenaren kunnen daarbij een rol spelen.

Theo de Munnik reageerde enthousiast en hoopt op veel belangstelling, ook tijdens het komende monumentenweekend.

 

Het boekje, dat in een oplage van 1500 exemplaren is gedrukt en 44 bladzijden telt, is kosteloos af te halen bij de bibliotheek, de VVV en het stadskantoor. Tijdens het Monumentenweekend is het ook verkrijgbaar bij de deelnemende locaties.