Op zondag 3 september geeft de Bergse musicus Ruben van Rompaey een concert en een voordracht over “Mijn reis naar het Oosten”. 

Plaats van handeling is het vrijmetselaarslogegebouw “L’ Inséparable” in de Engelsestraat 30 te Bergen op Zoom. 

De in 1978 geboren Bergenaar is sinds vele jaren een graag geziene gast in Nederland maar vooral ook in het Aziatische deel van de wereld. Zijn specialisatie in oosterse muziek voor drums en voornamelijk voor de darbuka (een Turks slaginstrument) heeft hem vele internationale awards opgeleverd. Met zijn Eastern Expressions heeft hij diverse CD’s en DVD’s op zijn naam staan alsmede vele boeken met slagwerkmethodes. Hij is zojuist terug uit China waar hij gedurende de maanden juli en augustus concerten en workshops heeft gegeven. 

De vrijmetselaars zijn blij dat hij in het jaar waarin zij hun 250-jarig logejubileum vieren bereid is om de inwoners van Bergen op Zoom kennis te laten maken met wat hem beweegt. Aanvang is om 14.30 en de toegang is uiteraard gratis. Er staat een kopje koffie of thee voor u klaar.

Tijdens het concert is in de benedenverdieping van het gebouw de maandelijkse boekenmarkt waarvan de opbrengst altijd naar plaatselijke goede doelen gaat.

Op de eerste zondag van oktober zal singer-songwriter Anja van der Weegen optreden en op 5 november exposeert Marloes Rijper met verschillende schildertechnieken.