Nieuwe haring natuurlijk ben je bij het Visgilde wederom aan het beste adres.

Als ik op bezoek ga bij Visgilde De Zeeland valt me op hoe fraai dit historische pand wel niet is. De majestueuze entree nodigt het publiek uit om zich naar binnen te begeven. Eenmaal binnen dringt de gezelligheid van de versmarkt zich aan je op. Ik ga af op het Visgilde want deze zaak is in de nationale haringtest 2e van Nederland geworden met een score van maar liefst 9.9!!

Arie Schot laat me weten dat ze erg blij zijn met deze score. Dat mag ook wel, want onafgebroken verschijnt de naam van zijn zaak boven in de rangschikking van deze jaarlijkse haringtest. Ik feliciteer hem daarnaast met deze geweldig mooie nieuwe zaak en hij geeft aan dat de zaken buiten verwachting goed gaan: 'De ruime entree, parkeermogelijkheden, de andere zaken, dat alles maakt dat het publiek massaal naar De Zeeland komt om te winkelen.'

Gelukkig draait ook Visgilde Oosterschelde in het centrum nog steeds als vanouds goed. Met de Krabbenfoor hebben die ook nog wat extra's:'We hebben buitenkramen waar we ter plekke voor het publiek onze gerechten kunnen bereiden. Dus het is de moeite waard om hier de inwendige mens te versterken.' Dat blijkt ook als ik in de stad nog even een lekkerbekje ophaal. 'We zetten een bakplaat buiten en nog meer, dus kom maar eens langs.' Is wat ik te horen krijg. We komen dus op beide locaties Visgilde absoluut niks tekort.

Foto's Visgilde Zeeland