Shine, zo heet de musical die het Roncalli ter ere van het 60 jarig bestaan van de school opvoert in Theater De Maagd te Bergen op Zoom.

Elk jaar voert de Junior Musical Class van het Roncalli een musical op. Echter, dit jaar is het niet zo maar een musical. Met "Shine' gaat de school duidelijk een stap verder waarop de belevingen van de leerlingen centraal staan en de school zelf regelmatig op de hak genomen wordt.

Het verhaal ligt in de lijn van Grease; op vakantie vinden een jongen en een meisje elkaar, maar na de schoolvakantie is daar wederom het dagelijkse leven op school. Jongen en meisje ontmoeten elkaar onverwacht, blijken door vrienden en oimgeving anders te zijn dan wanneer ze zichzelf kunnen zijn en zie daar, de worsteling kan beginnen. In dit geval houden beide hoofdrolspelers van zingen en willen ze aan een auditie meedoen.

Enfin, het verhaal legt zichzelf uit en de leerlingen hebben hun stinkende best gedaan om zich helemaal in het verhaal in te leven. En dat is te zien en te beleven. Het enthousiasme spat er vanaf en de komische noot ligt hoog, getuige ook het feit dat de zaal regelmatig dubbel ligt van het plezier. "Shine" is een musical waarop de leerlingen trots kunnen zijn. Ze is vlot, vermakelijk, en raakt het publiek vanaf de eerste scène. Talent is overal te vinden, dat blijkt ook hier maar weer eens. Wat vooral opvalt is de gezamenlijke prestatie. Dat wordt ook gewaardeerd door het publiek die massaal uit de stoelen komt voor een oorverdovend applaus, een welverdiend applaus.

Wie vanavond een kaartje heeft, dat is een mazzelaar. Wie gisteren aanwezig was heeft enorm genoten. Voor diegenen die er helaas niet bij kunnen zijn, hier een indruk: