De shortlistkandidaten voor de Brabantse Erfgoedprijs zijn bekend!

Uit maar liefst 72 inzendingen heeft een vakjury acht initiatieven geselecteerd die kans maken op de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Gedurende de zomermaanden worden zij uitgenodigd om hun project te presenteren.

De kandidaten zijn:

Pittig juryberaad
De vakjury onder voorzitterschap van gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant heeft een hele kluif gehad aan het selecteren van deze acht kandidaten. Jurysecretaris en directeur van Erfgoed Brabant Patrick Timmermans: "De variatie onder de ingezonden projecten was groot; de een was nog innovatiever dan de andere. Bovendien is het goed om te zien dat de Brabantse Erfgoedprijs in heel Brabant leeft: de inzendingen kwamen uit alle windstreken van onze provincie."

De Brabantse Erfgoedprijs
De Brabantse Erfgoedprijs is een stimuleringsprijs die bestaat uit een geldbedrag van €10.000 en een jaar lang begeleiding voor de winnaar. De Brabantse Erfgoedprijs richt zich iedere twee jaar op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. Daarbij kun je denken aan projecten en activiteiten die erfgoed op een innovatieve manier gebruiken, aan nieuwe vormen van samenwerking die erfgoed anders inzetten of aan projecten die verrassende verbindingen met andere sectoren tot stand brengen met erfgoed als vertrek- of eindpunt.

 

Uitreiking 5 oktober
In september maakt de vakjury de drie projecten bekend waarvan één project zich op 5 oktober de winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2017 mag noemen. Het is aan het publiek om een stem op zijn favoriet uit te brengen. Alle 72 inzendingen zijn te bekijken op de website van Erfgoed Brabant via http://www.erfgoedbrabant.nl/projecten/de-brabantse-erfgoedprijs/aangemelde-projecten/. De 8 shortlistkandidaten zijn te bekijken via http://www.erfgoedbrabant.nl/projecten/de-brabantse-erfgoedprijs/