Zondag 25 juni vindt er aan de Ploegstraat te Bergen op Zoom in de Amalie Speeltuin een reünie plaats ter herinnering aan de wijk De Zeekant.

 

Een van de initiatiefnemers is Sylvain van den Berg. Hij is opgegroeid in de wijk en draagt het nog altijd een warm hart toe. Met de komende sloop van de oude huizen zal ook een gedeelte van oud Bergen op Zoom sterven.

 

'2 Maanden geleden sprak ik een oud bewoner van de zeekant die ik zeker 35 jaar niet meer had gezien, in het gesprek dat ik met haar had spraken we over die tijd van vroeger en dat het jammer is dat de buurt afgebroken wordt omdat we daar toch heel wat hebben mee gemaakt in onze jeugd. 

Na haar gesprek heb ik gelijk op Facebook een oproep gedaan of er interesse was voor een Reünie als afscheid van de buurt nu die gesloopt gaat worden. Na mijn bericht op FB kwamen er gelijk vele reacties van oud buurtgenoten die het geweldig zouden vinden dat we het zouden organiseren. Dus voor mij alle redenen om een besloten groep voor de reünie aan te maken zodat we konden zien of er veel mensen zouden inschrijven. Na 3 dagen zaten we op 150 leden, en inmiddels na 2 maanden op 360 leden.'

 

Gezien de grote aandacht voor dit evenement werden er al snel een aantal handen uitgestoken met als resultaat een leuke bijeenkomst waar veel (oud)buurtbewoners verwacht worden. 'Ons doel van de Reünie is om oud buurtgenoten nog eenmaal bij elkaar te laten komen, en nog eens samen praten en herinneringen op te doen van onze mooie jeugd in deze geweldige buurt. Ook merkte we dat er bij vele mensen verdriet heerst dat de buurt op de schop gaat , en met deze Reünie hopen we het leed een beetje te verzachten.'

 

25 Juni van 14:00 tot 18:00 uur wordt er dus een Reünie gehouden in de Amalie speeltuin in De Ploegstraat. Hierbij staan er tenten waarin mensen tezamen kunnen komen onder het genot van een hapje en een drankje, is er aan de kleintjes gedacht met de aanwezigheid van een springkussen, suikerspin en diverse versnaperingen, zodat ook zij een leuke middag zullen hebben als hun ouders verhalen over vroeger ophalen.

 

Deze middag wordt er een video getoond met beelden van vroeger zoals het crossen met auto's, vele oude buurt genoten, en daarnaast dat zullen er foto collages te zien zijn met door buurtgenoten ingestuurde foto's. Voorts zullen alle mensen nog een speciale herinnering ontvangen. Wat die herinnering is wordt door de organisatie nog even geheim gehouden.

 

Stadlander en het Buurt Cultuurfonds Bergen op Zoom ondersteunen deze actie van harte en de organisatoren hopen dan ook dat de weergoden hen goed gezind zijn op 25 Juni en dat er veel oud buurtgenoten zullen komen, opdat het een geweldige dag wordt met leuke herinneringen.

'We hopen dat we met deze dag een mooie periode met een goed en tevreden gevoel kunnen afsluiten.'