Inlichtingen over heel de Brabantse Wal kun je voortaan aan de Steenbergsestraat 6 te Bergen op Zoom vinden.

 

Het was aardig druk op vrijdag 16 juni aan de Steenbergsestraat. Was het omdat er ballonnen in de ingang hingen, er een welkome entree was op nummer 6, of omdat de twee Bergse stadsreuzen de ingang flankeerden? Alles maakte duidelijk dat er wat gaande was. En dat was het ook.

 

Om 14:00 uur opende het VVV Brabantse Wal officieel haar deuren. Niet alleen Bergen op Zoom is steeds nadrukkelijker op zoek naar een bepalend gezicht om toeristen te trekken, dat geldt voor heel de Brabantse Wal. Het is een uniek gebied vanaf de gemeente Woensdrecht tot en met de gemeente Steenbergen en het is niet toevallig dat deze gemeenten hun handen ineenslaan in De Brabantse Wal.

 

De centrale rol van het Markiezenhof werd niet alleen genoemd door wethouder Arjan van der Weegen die de officiële opening deed. Zijn evenknie uit de gemeente Woensdrecht, Martin Groffen was ook aanwezig. Ook het VVV was vertegenwoordigd en deed een woordje tot het publiek, evenals de Bergse schrijver Paul Asselbergs. Er werd gewezen op een centraal portaal van waar uit mensen getriggered worden om de regio te ontdekken. Daartoe is deze fraaie locatie een prachtig uitgangspunt, de mooie omgeving een groot pluspunt, maar het zijn vooral de mensen en hun verhalen die de beleving maken, zo benadrukt de VVV vertegenwoordiger.

 

De nieuwe VVV locatie is niet alleen gehuisvest in een prachtige historische ruimte, ze bevat alles waarnaar mensen maar op zoek kunnen gaan. Hier vind je wandel- en fietsgidsen, maar je ziet ook allerlei boeken over de regio De Brabantse Wal. Het is echt een centraal punt, waar informatie en verhalen elkaar omarmen en waarbij de beleving juist een extra boost krijgt door de mensen die er werken, de omgeving die op je inwerkt en al de mooie producten die de toerist geboden worden.

 

Voorts hanteert VVV Brabantse Wal nog 2 informatie punten.

 

VVV Brabantse Wal (Steenbergsestraat 6, Bergen op Zoom - in stadspaleis het Markiezenhof)

Ma 13:00 - 17:00 uur

Di t/m za 11:00 - 17:00 uur

Zondag in mei t/m okt. 12:00 - 16:00 uur

Koopzondagen 12:00 - 16:00 uur

 

VVV Informatiepunt Bergen op Zoom (locatie Stayokay, Boslustweg 1, Bergen op Zoom)

Ma t/m zo

 

VVV Informatiepunt Steenbergen (locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen)

Ma 13:00 - 17:00 uur

Di t/m vr 08:30 - 17:30 uur

Za 08:30 - 17:00 uur

 

VVV Informatiepunt Woensdrecht (locatie De Volksabdij, O.L.V. ter Duinenlaan 199, Ossendrecht)

Ma t/m zo