C-examenkandidaten nodigen publiek uit

Het hoogste muziekdiploma halen betekent voor CKB cursisten een compleet concert met publiek. Het C-examen van Twan Muste (piano) is op maandagavond 19 juni in café ’t Slik. Op 1 juli volgt dat van de klarinettisten Anouk van Broekhoven en Jet Lobee in de CKB Theaterzaal en op 7 juli geeft slagwerker Rick Jonckheere hier zijn theaterconcert. Samen met andere cursisten zorgen ze voor een gevarieerd programma dat elk publiek aanspreekt. De toegang is gratis, zie www.ckboz.nl

 

Als je jong muziektalent wilt meemaken in Bergen op Zoom, dan zijn de C-examenconcerten een echte aanrader. Het C-diploma muziek is bij het CKB het hoogste wat je kunt bereiken als cursist en daarvoor moet je meer in je mars hebben dan alleen goed en gevarieerd musiceren. Want het is de bedoeling dat je een heel concert organiseert, daar het publiek bij betrekt én diverse medecursisten. 

Pianist Twan Muste brengt op maandagavond 19 juni zijn examenprogramma in ’t Slik aan de Steenbergsestraat. Vanaf 20:00 deelt hij het podium met CKB Popband V.I.P(enguins) en muzikaal duizendpoot Sarah Swaak (piano, zang, dans, theater). Op het programma staan o.a. songs van Ed Sheeran, Alicia Keys, Stevie Wonder, Adele, Alessia Cara en Lorde. De kracht van Twan ligt in het improviseren en het zich moeiteloos aanpassen aan medemuzikanten en muziekgenres. Ervaar het zelf, want Twan nodigt iedereen uit om bij zijn concert aanwezig te zijn. Je hebt hiervoor geen kaartjes nodig.

De klarinettisten Anouk van Broekhoven en Jet Lobee geven hun C-examen samen vorm en dat doen ze in de CKB Theaterzaal. Op zaterdagmiddag 1 juli laten ze vanaf 13:30 de klarinet horen in verschillende stijlen en samenstellingen. Zo spelen zij samen met piano, collega-klarinettisten, blokfluit, accordeon, gitaar en contrabas. Ook dit concert is zonder kaartjes toegankelijk.

Op vrijdag 7 juli is het CKB Theaterpodium voor slagwerker en KNA-winnaar Rick Jonckheere. Naast solo-optredens op drumstel en marimba speelt Rick afwisselend repertoire met de band New Stuff en het slagwerktrio Demo. Ook een presentatie samen met zijn docent Jeroen Dur staat op het programma. Voor dit concert heb je kaartjes nodig, deze kun je gratis afhalen bij de CKB Infobalie., Burg. Stulemeijerlaan 3.