Zondag 11 juni is de 9e editie van de Brabantse Wal Dag.

De Brabantse Wal Dag vindt plaats in Nieuw-Vossemeer, samen met de Merijntje Gijzen Braderie en de viering van 450 jaar Nieuw-Vossemeer. Bezoekers zijn zondag van 11 tot 17 uur welkom. Het thema van de Brabantse Wal Dag dit jaar is ‘Beleving’.

Petra Lepolder, wethouder van gastgemeente Steenbergen: “Het karakter van streekorganisatie is aan het veranderen en dit ziet u terug in het aanbod op de Brabantse Wal Dag. Buiten onze recreatieondernemers die nog steeds goed vertegenwoordigd zijn, laten wij u ook graag kennismaken met innovatieve ontwikkelingen op de Brabantse Wal. Denk hierbij aan biobased producten, maintenance, mobiliteit van de toekomst en agrofood. Laat u informeren over de ontwikkelingen rondom het realiseren van het Geopark en via Lab20 wordt het sociale karakter van onze streekorganisatie duidelijk. Zo komt alles waar we trots op zijn voorbij op 11 juni.”

Ook Martin Groffen, voorzitter van de streekorganisatie, is blij met de combinatie met de Merijntje Gijzen Braderie en 450 jaar Nieuw-Vossemeer: “Bezoekers die voor de Brabantse Wal Dag komen, krijgen er een boel extra’s bij. En andersom natuurlijk! Bijzonder is ook dat de Brabantse Wal Dag dit jaar geen natuurdecor heeft, maar het prachtige oude dorpje Nieuw-Vossemeer. Samen met alle enthousiaste deelnemers hopen we zo bezoekers weer een fantastische dag te bezorgen.” 

Het evenemententerrein is onderverdeeld in pleinen met daar op de tenten: een natuurplein, innovatieplein, recreatie/sport/cultuurplein en een streekplein. Ook zijn er veel activiteiten voor kinderen, zoals een klimwand, een mountainbikeparcours en een vliegend tapijt. Ongeveer 12 muzikale acts treden overal op het terrein op. De organisatie van de Brabantse Wal Dag verwacht tussen de 5000 en 10.000 bezoekers. 

Het complete programma van 11 juni is te vinden op www.brabantsewaldag.nl