Op zaterdag 17 juni openen Vraagwijzer,  WijZijn Bergen op Zoom en Wij Zijn Traverse Groep de deuren voor belangstellend publiek tijdens de Open Dag: een dag met allerlei  activiteiten, workshops, gesprekken, spelquizzen en bijzondere ontmoetingen. 

 

Sinds 1 mei 2017 werken Vraagwijzer, WijZijn Bergen op Zoom en Wij Zijn Traverse Groep in één pand, vanuit de Jacob Obrechtlaan 5, in Bergen op Zoom. Tijdens de Open Dag laten de organisaties zien wat zij doen en voor wie.

 

Quizzen, gratis workshops en trainingen 

Bezoekers kunnen meespelen met de Quiz ‘1 tegen 100’, of deelnemen aan ‘Wie van de drie’, waarbij zij raden wie van de drie mensen aan tafel de échte maatschappelijk werker is.  ’s Ochtends en ’s middags zijn er gratis workshops buikdansen en bewegen. Ook is er in de ochtend een assertiviteitstraining, waarna ‘s middags iedereen kan aansluiten bij de workshop sieraden maken. 

 

Talkshow en Talentenspel 

Bezoekers kunnen aanschuiven bij een Talkshow, waarbij vrijwilligers, cliënten en professionals vertellen. Iedereen kan meepraten over verschillende thema’s, zoals ‘langer thuis wonen’, of ‘armoede.’ Ook voor mensen die als vrijwilliger aan de slag willen is er van alles te beleven. Zij kunnen onder meer deelnemen aan een Talentenspel. Een vrijwilligerscoördinator van WijZijn maakt talenten zichtbaar. Organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers krijgen een gratis training ‘pitchen’, waarbij zij nadenken over de vraag wat zij als organisatie te bieden hebben aan vrijwilligers. 

 

Kinderactiviteiten 

De hele dag vertellen medewerkers van Vraagwijzer en WijZijn over het werk en de activiteiten van Vraagwijzer en WijZijn. Kinderen kunnen zich laten schminken, of kleurplaten kleuren in een speelhoek. 

 

Veerkracht vergroten

Vraagwijzer vindt een oplossing voor elke vraag. WijZijn Traverse Groep werkt aan veerkrachtige mensen en veerkrachtige wijken. U kunt er terecht met kleine en grote vragen. Als u het even niet ziet zitten bijvoorbeeld. Als u zich zorgen maakt over iemand, of als u moeite heeft¬ om rond te komen. Als u langer zelfstandig wil blijven wonen, of te maken heeft met huiselijk geweld. Maar ook als u iets voor een ander wil betekenen, of gewoon mee wil doen in de buurt. Medewerkers van Vraagwijzer en WijZijn Bergen op Zoom geven u informatie, ondersteuning en advies.

 

Locatie

De open dag vindt plaats aan de Jacob Obrechtlaan 5, in Bergen op Zoom en is (gratis) toegankelijk. U kunt de Open Dag bezoeken, tussen 10:00 en 16:00 uur. Het is niet verplicht maar wel wenselijk om vooraf aan te melden. Dan kan via de website: www.wijzijntraversegroep.nl/opendag , per mail: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch: t. (0164-237056).