Op donderdag 8 juni van 20.00 tot 22.00 uur zal er in Café De Saeck aan de korte bosstraat een bijzondere gebeurtenis plaatsvinden in het kader van Jazzboz.

Dan komt na jaren van muzikaal stilzwijgen weer leven in wat eens een zeer vooraanstaand bergse jazzband was. Dan is er namelijk een muzikale reünie van the Cultivated Swab Jazzband.

Wie is vroeger niet naar de nieuwjaarsconcerten geweest die deze band jaren gaf bij café de Ster, of heeft ze kunnen aanschouwen tijdens jazzweekend en festivals . Met hun opzwepende jazz muziek en opzienbare acts wisten ze lange tijd de Nederlandse jazz scene bijzonder te maken. Frans van Vliet is een van de grondleggers van deze reünie. Dat dit een bijzondere avond gaat  worden zal geen verrassing zijn. Ook is er met man en macht gewerkt om een mooie expositie samen te stellen met alles wat met the Cultivated Swab Jazzband te maken heeft. Zo zijn er talloze posters en  foto's tentoongesteld door heel Café De Saeck. Er is zelfs een origineel uniform gevonden dat de tentoonstelling compleet maakt. Natuurlijk zal een bezetting van deze Cultivated Swab Jazzband een aantal nummers spelen en zullen er oude anekdotes verteld worden.  Kortom , hou je van Jazz en dan vooral de jazz van the cultivated swab jazzband dan mag je deze avond niet missen. De tentoonstelling zal gedurende het hele jazzboz festival te bewonderen zijn in Café De Saeck. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in dit gezellige  Café op de hoek aan de Korte Bosstraat te Bergen op Zoom.