Voor de derde keer organiseert Stichting d’Engelenburgh komend weekend het Jazz met Pinksteren.

Op 4 juni treedt jazzpianist Bram Wijnands op tijdens een swingend concert. Een buitenkans om te luisteren naar een authentieke jazzpianist die in Kansas City zijn eigen dag heeft.

 

Eens per jaar komt de in Amerika gevierde artiest naar zijn geboortestreek in Brabant, de gelegenheid bij uitstek voor een authentiek jazzconcert in d’Engelenburgh. Bram speelt piano in de stijl van Erroll Garner.

Niet de eerste de beste die naar Fijnaart komt: in 1998 trad Bram Wijnands al op in de Carnegie Hall in New York..

Dochter Lucy komt mee en zingt enkele jazznummers, een primeur! 

 

Bram Wijnands, geboren in Tilburg begon met pianolessen op driejarige leeftijd. Zijn voorkeur ontwikkelde naar barrelhouse blues piano en dientengevolge jazz en dan vooral stride-piano. 

In 1989 formeerde hij zijn eerste trio om deel te nemen aan het Heineken Jazzfestival in Rotterdam. Hij studeerde af aan het Hilversums Conservatorium in 1991 en vestigde zich in de V.S.

Hij werkte met o.a. Deborah Brown, Slide Hampton, Gene Connors, Richard Ross, Hal Melia, Bob Kindred, Warren Vache, Jimmy Slide, Jon Hendricks en een bekende groep van de ‘eastcoast’: ‘Dukes Boys’.

Bram is sinds 2000 verbonden aan de universiteit in Kansas City onder artistiek directeur en saxofonist Bobby Watson. Burgemeester Emanuel Cleaver II riep 6 April uit tot ‘Bram Wijnands Day’.

De afgelopen 25 jaar trad Bram in Nederland tijdens het Jazz In Duketown Festival op in hotel Central in Den Bosch.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 4 juni begint om 14.30 uur. De toegang bedraagt € 12,50 inclusief koffie. 

‘s Avonds is er een authentieke indische rijsttafel. Bram blijft ook, feestelijke stemming niet uitgesloten. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.