In de eerste week van juni vindt dit jaar in Rotterdam weer het jaarlijkse festival Poetry International plaats.

Eén van de programma’s staat in het teken van de onlangs overleden Nederlands/Hongaarse schrijver Rogi Wieg. Ter gelegenheid hiervan verschijnt het boek ‘Ode aan Rogi Wieg’ waar een groot aantal Nederlandse en Vlaamse dichters aan meewerkte. Twaalf van hen, onder wie Albert Hagenaars uit Bergen op Zoom, werden geselecteerd om tijdens de presentatie op te treden.

Albert Hagenaars werd uitgenodigd omdat hij bevriend was met Rogi Wieg en ook één van diens eerste boeken uitgaf. Het betreft ‘Dagen in Budapest’, dat in 1985 bij de Bergse poëzie-uitgeverij WEL verscheen.
Op verzoek schreef Hagenaars evenals de andere collega’s een herdenkingstekst die hij zal voorlezen in het RO-Theater te Rotterdam. Hierin verwijst hij naar de keren dat Rogi Wieg in Bergen op Zoom te gast was en ook naar zijn eigen bezoeken aan Budapest.

Enkele van de andere dichters die aantreden zijn: Ellen Deckwitz, Pieter Boskma, Ezra de Haan en Ester Naomi Perquin (van wie in BoZ op een gevel in de Zuidmolenstraat regels zijn te lezen). De presentatie van de twaalf auteurs wordt verzorgd door Arjen Peters.
Het programma vindt plaats op donderdag 1 juni in de Grote Zaal van het RO-Theater en begint om 18:15 uur. De organisatie is in handen van Poetry International, uitgeverij In de Knipscheer en de Hongaarse ambassade.

De VPRO zal aandacht aan het programma besteden, onder meer in haar speciale Poetry-bijlage.