Afgelopen vrijdag was de spectaculaire opening van de compleet vernieuwde haven in Steenbergen.

Trots toonde de burgemeester het resultaat van lange noeste arbeid. En het moet gezegd worden, de haven is een pareltje. Daar kan Bergen op Zoom nog wat van leren want Steenbergen toont hoe een haven in de stad zelf een bruisend leven kan promoten. Zo heeft de havenkom na de verbouwing het karakter van een evenemententerrein. Een leuke kroeg was er al maar het heeft nu de entourage om pracht van feesten te houden.

Dat liet Steenbergen dan ook wel zien want heel het weekend stond bomvol met activiteiten. Lag zaterdag nog het accent voor in de haven waar een groot ponton het podium droeg, zondag was het meer achterin de haven te doen. Verschillende koren hielden het talrijke publiek bezig terwijl er voor de kids allerlei kermisattracties waren. Maar er was veel meer te zien en te beleven zoals allerlei vaklieden die hun vaardigheden toonden. ‘Het was geweldig, zo’n feest mogen ze elk jaar wel houden.’Was één van de reacties. Het feest midden in de haven was gezellig en het was ook mooi om te zien dat veel mensen het weekend lekker in hun boot vertoefden. Het gaf een extra dimensie aan een geweldig weekend.

Wie de nieuwe haven nog niet gezien heeft moet beslist een bezoekje afleveren, want deze haven wordt ene trekker van jewelste!