In Brabant wordt volop innovatief en creatief met erfgoed omgegaan. 

Vrijwilligers en professionals die actief met erfgoed bezig zijn hebben nog tot 31 mei aanstaande de tijd om hun project aan te melden voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Er is 10.000 euro en een jaarlang begeleiding te winnen.

 

Initiatiefnemer Erfgoed Brabant ziet steeds meer mensen zijn met kansrijke en uiteenlopende initiatieven bezig waar het verleden een belangrijke rol in speelt. En dan gaat het niet alleen over gebouwen en objecten, maar erfgoed gaat ook over mensen met hun verhalen, hun tradities en acties. De Brabantse Erfgoedprijs geeft deze initiatieven een extra impuls en een podium dat zij verdienen. Zolang erfgoed maar het vertrek- en eindpunt is.

 

Doe mee!

Werkt u aan een Brabants erfgoedproject of kent u iemand die op een creatieve en onderscheidende manier met erfgoed bezig is? Meld u dan tot en met woensdag 31 mei 2017 aan op de website www.brabantseerfgoedprijs.nl. Daar is ook alle informatie te lezen over de criteria, het juryproces, de nominatie en inspirerende voorbeelden uit voorgaande edities. De Brabantse Erfgoedprijs 2017 wordt op donderdag 5 oktober 2017 uitgereikt.

 

Speciaal voor de Brabantse Erfgoedprijs is een inspiratievideo gemaakt. Bekijk deze via de volgende link: https://youtu.be/ZvEhZZ0D6EQ