De Maagd biedt ons weer mooie voorstellingen:

Gerard van Maasakkers & Frank Cools – zaterdag 6 mei 20:00 – De Maagd >

-       Van Maasakkers is ereburger en won 2x de Annie M.G. Schmidt-prijs. Met liedjes, verhalen en muziek maakt hij het alledaagse tot iets heel bijzonders

-       Hij deelt het podium met de Vlaamse zanger/podiumkunstenaar Frank Cools voor: ‘Maar liefje nu heb je geen voetjes’

  

Opera Familia: Noon of the Proms – zondag 7 mei 15:00 – De Maagd >

 

De familie die de finale van Holland’s Got Talent haalde brengt speciaal voor ouderen (en ieder ander die liever ’s middags naar het theater gaat) geen Night maar een Noon of the Proms vol herkenbaar repertoire uit de klassieke en populaire muziek.

 

 

Gerard van Maasakkers & Frank Cools

Maar liefje, nu heb je geen voetjes

Een heer uit Noord-Brabant en een heer uit Gent. Als die twee samen zingen, gebeurt er wat!  Natuurlijk zijn er die prachtige liedjes van Van Maasakkers, en ook liedjes die ze het liefst zelf hadden willen schrijven. Maar anderen waren hen voor: Nederlanders als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk en ook Vlamingen als Willem Vermandere en Louis Neefs. Een traan, een lach, maar soms ook twijfel. Want wat moet je nou met ‘Maar liefje, nu heb je geen voetjes’? Een smartlap dus, maar dan een van het verrukkelijkste soort. 

In dit unieke programma komen twee werelden bij elkaar. De heren houden het simpel: wat gitaren, wat ukulele’s, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen. Meer hoeft het niet te zijn.

Gerard van Maasakkers won in 2011 en 2013 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, en is uitgeroepen tot ereburger van Brabant. Zijn oeuvre, de vrucht van 35 jaar singer/songwriterschap, breidt zich nog altijd uit met persoonlijke, melodieuze nieuwe liedjes vol levenslust en bijzondere aandacht voor het alledaagse. 

Frank Cools studeerde aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Hij was 10 jaar lang presentator en programmamaker bij VRT Radio 1. Maar vooral is hij een gedreven podiumkunstenaar. Hij zingt, acteert, vertelt, schrijft en componeert  zowel voor kinderen als voor volwassenen. 

De pers over Gerard van Maasakkers:
 

Gerard van Maasakkers zingt buitenwereldlijk mooi. – De Telegraaf

Tal van mooie, persoonlijke songs, gezongen met veel gevoel, maar zonder hinderlijke pathos. – NRC

De pers over Frank Cools:



Een werkelijk fantastische zanger! – De Morgen

 

Cools balanceert op de dunne grens van lach en ontroering. En dat is schoon. Zeer schoon. – Het Nieuwsblad

 

Opera Familia ‘Noon of The Proms’ in Theater De Maagd

Speciaal seniorenprogramma met de mooiste Licht Klassieke Melodiën

 

Bergen op Zoom, Een muzikale reis door de tijd. Zo noemt Opera Familia het concert ‘Noon of The Proms’. In het bijzonder voor de ouderen onder ons die er liever ’s middags op uit trekken heeft Opera Familia een aantal Theater Matinee’s geproduceerd. Een groot muzikaal feest van herkenning met een oergezellig interactief karakter. Van Rieu tot Bocelli, van Parelvissers tot Slavenkoor, van Vera Lynn en The Andrews Sisters tot Ramses Shaffie.  

Sinds de landelijke doorbraak van Opera Familia via RTL4 in 2011, is het snel gegaan met Paul (Bariton), Carla (Mezzo Sopraan) en dochter Belinda (Sopraan). Inmiddels hebben ze diverse televisie-specials, theatertournee ‘s en vele concerten in binnen en buitenland op hun naam staan.  De muziek van Opera Familia liet zich het best omschrijven toen de familie afgelopen zomer op tournee was in Italië. Ze werden vergeleken met Il Divo en benoemd als de vocale versie van André Rieu. Opera Familia ziet dat als een groot compliment.  

 

Opera Familia’s ‘Noon of the Proms’ begint om 15.00 uur en zal , inclusief pauze, rond  17.00 uur zijn afgelopen.

 

Kaarten zijn te bestellen bij De Maagd en aan de kassa.