Onlangs kregen wij het volgende bericht van Nils en John:

 

'Beste, aankomende zaterdag 6 mei 2017 organiseren wij voor de zesde keer geheel belangeloos het flower power hippie festival WoodTstock in Gebouw-T te bergen op Zoom.

 

Dit jaar met o.a The Fabulous Wanna Beatles die in verband met het vijftigjarige bestaan van het album Sgt Peppers een optreden zullen verzorgen als hoofdact. Verder met Ivan Heylen de ras troubadour van onze Belgische zuiderburen die bij hoge uitzondering vanuit Spanje naar Nederland komt voor een uniek en éénmalig optreden, en verder nog de Bergse formatie Duke John, die een half uurtje Pink Floyd zullen gaan spelen.

 

In de foyer speelt folkzanger René Vriens met een maatje van hem.

Verder zullen weer aanwezig zijn de oude helden van de Amsterdamse Wonderland lichtshow die met hun spectaculaire vloeistofprojecties zoals in de jaren zestig een prachtige lichtshow zullen wegzetten. Ook aanwezig een compleet ingerichte Shisha tent met waterpijpen,  Perzische tapijten en kussens etc, waar men onder begeleiding van Shisha personeel een waterpijp kan gaan nuttigen.

Verder zal er een kleine festivalmarkt aanwezig zijn met wat etenswaren, en zoals elk jaar wat kraampjes met hippie & flower power attributen zoals brilletjes, bloemen kettingen etc (dit jaar verzorgd door Joris Dietvorst uit Bergen op Zoom).

 

Verder zullen er wat hippies rondlopen om de bezoekers te verwelkomen met bloemen en een welkomstdrankje etc, en zullen er wat oldtimers voor de deur staan zoals elk jaar!

Mocht u nog vragen of zo hebben, u kunt mij ten aller tijden bellen en/of mailen.

Vriendelijke groet,'

 

Daar wilden wij iets meer van weten en dus legden we Nils Jansen en John van Rooij wat vragen voor:

 

- 6 keer WoodTstock, wat betekent dat voor jou?

 

NilsHet is na een aantal jaren voor een aantal mensen een soort van traditie aan het worden, er wordt ook over gesproken en het leeft dus. Best tof om te zien  

 

JohnDat we goed bezig zijn om voor iedereen een mooi feestje te maken en dat we nu een begrip beginnen te worden en een goede motivatie om dit voort te zetten.


- Hoe is dit jaar de line up tot stand gekomen?

 

NilsWe zoeken elk jaar onze eigen bands uit, onze vriend Gilly Verrest (Waterput) die maakt vervolgens het verhaal rond en kloppend.

 

John: The Beatles bestaan dit jaar 50 jaar, De gelegenheidsformatie onder leiding van Duke John is een verhaal apart. Het eerste jaar hadden we drie jonge honden die gretig muziek wouden maken, toen nog geen maan en dat werd die dag “met zijn drieën” en een korte tijd later werd die naam omgezet in Duke John. Ze spelen ieder jaar opnieuw bij WoodTstock in wisselende samenstelling.

 

- Ivan Heylen, waarom juist hij?

 

Nils: Ivan is de vader van een vriendin van me, Marianne Heylen, we roepen al jaren voor de grap "volgend jaar staat je vader er een keer" en dit jaar is het na enig overleg dan ook zover!

 

John: Verleden jaar liepen wij zijn dochter tegen het lijf bij de 5 de editie van WoodTstock We zochten nog een bekende naam en daar was het idee. We zijn dan ook blij dat we dit hebben kunnen realiseren aangezien hij niet zoveel meer optreed.

 

- Wat geeft het beste de sfeer van WoodTstock weer?

 

Nils: Zonder het publiek, en zonder onze mannen van de lichtshow (Wonderland lichtshow) is er geen WoodTstock, de mensen en de aankleding. En niet in de laatste plaats de heerlijke vibe die deze avond met zich meebrengt.

 

John: Alles kan en alles mag, chill geen stress maar geniet van het moment

 

- Flowerpower tijd, hippies, kleding, hoe reageert het publiek hier op?

 

Nils: Het is voor de jongeren een greep nar een prachtig verleden, en voor de oudere bezoekers een feest van herkenning (publiek van 17 tot 70)

 

John: De kleding hebben we nooit gepromoot daar is het publiek zelf mee gekomen en wij als organisatie vinden het prachtig

 

- Wat heb jij zelf eigenlijk met de jaren '60?

 

Nils: Ik ben er mee opgegroeid, tussen de Zappa en Velvet underground platen, ik ben werkelijk dol op de vernieuwende muziek uit die tijd.

 

John: Buiten dat ik in 66 ben geboren, de muziek de vrijheid en de ongedwongenheid die we tegenwoordig missen

 

- Het begint eigenlijk een hele traditie te worden. Hoe zie jij dit in de toekomst?

 

Nils: We gaan de komende jaren zoals elk jaar weer wat nieuwe elementen toevoegen, het moet elk jaar een beetje nieuw zijn. Dit jaar met de Shisha Lounge, en elk jaar weer met andere toffe bands.

 

John: Als ik in de toekomst kon kijken was ik al rijk.

Ik weet niet. We zijn nu goed bezig en we gaan voor volgend jaar weer aan de bak. Zolang de mensen het waarderen organiseren wij het feestje.

- Wanneer is voor jou dit evenement geslaagd?

 

Nils: Als er een leuk aantal bezoekers komen, maar vooral dat de bezoekers die we hebben zich uitstekend hebben vermaakt, het is een totaal conceptje.

 

John: Als iedereen het goed naar zijn zin heeft gehad en wij met een voldaan gevoel de avond kunne afsluiten en tegen elkaar zeggen: Vet feestje pik

 

- Wat doe je zelf op die dag?

 

Nils: In eerste instantie flink wat stress en drukte, maar vanaf een uur of 10 als alles loopt zoals het zou moeten lopen,,,,, Dan ga ik zelf heerlijk los :)

 

John: Deze dag wordt een beetje speciaal voor me omdat ik onlangs mijn vrouw heb verloren aan kanker en er zal een moment zijn op de avond dat we haar herdenken want zonder haar had ik WoodTstock niet kunnen doen.  Daarnaast vooral genieten van de avond en de mensen en uit kijken naar volgend jaar.

 

 

De beleving van twee mannen die hun schouders onder een waanzinnig evenement gezet hebben; een evenement dat inmiddels tot de muzikale tradities van Bergen op Zoom behoort. Een evenement ook waar we trots op kunnen zijn. Mis het dus niet en meld je bij Gebouw T op zaterdag 6 mei aanstaande!

Nog even genieten van wat foto's van Harry-Stekel van der Burg?