Graag brengen we deze voorstellingen onder de aandacht:

 

Fred Delfgaauw: Wachtkamer van de Liefde – vrijdag 28 april 20:30 – CKB Theaterzaal (is niet De Maagd)
Winnaar Toneelpublieksprijs met een 9,2 – Paul van Vliet, Freek de Jonge en meer bekende cabaretiers schreven mee aan deze voorstelling

 

Rapalje: Folk’n Roll Journey – zaterdag 29 april 20:00 – theater De Maagd

Vurige folk uit Ierland en Schotland met live muziek en Ierse dansers

 

 

Nieuw Geld, met o.a. Vera Mann en Victor Löw – woensdag 3 mei 20:00 – theater De Maagd
Theaterthriller van Charles den Tex en Peter de Baan

Fred Delfgaauw - In de wachtkamer van de liefde

toneel wegens succes geprolongeerd, november 2016 tot en met mei 2017 in diverse, Nederlandse theaters

 

‘De voorstellingen van Fred Delfgaauw laten zich moeilijk omschrijven. Simpelweg omdat je ze moet zien, moet meemaken. Zijn werk is uniek in Europa en misschien wel in de hele wereld’, schreef de pers eerder over theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw. 

 

Na een aantal vruchtbare samenwerkingen met collega’s uit het vak, heeft Delfgaauw opnieuw een aantal bekende theaterpersoonlijkheden betrokken bij deze soloproductie In de wachtkamer van de liefde. Paul van Vliet, Hans Dorrestijn, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Rob Bloemkolk en Sjaak Bral schreven mee aan de dialogen van onder meer de karakters Sjonnie, de bajesklant, de doorrookte weduwe en meneer De Peuter. Delfgaauw laat zijn personages wederom op onnavolgbare wijze tot leven komen. 

 

Over de voorstelling schreef: 

Scènes***: ‘Prachtige poppen, meesterlijk bespeeld…een betoverende voorstelling waarin Delfgaauw met zijn poppen prachtverhalen vertelt. Mooi is ook dat deze verhalen uiteindelijk uitmonden in een dialoog met zijn vader. Delfgaauw speelt die scène adembenemend, het is de enige scène zonder poppen.’

  

Theaterkrant***: ‘35 jaar ervaring betaalt zich uit…Geniaal is de scène waarin mijnheer De Peuter een sok om zijn hand (en die van Fred Delfgaauw) doet en die als zijn pop laat optreden. Het meesterlijke poppenspel voorkomt dat het verwarrend wordt.’

 

De Stentor***: ‘Poppen geven toneelspeler duidelijk twijfelgezicht. Door zijn meesterlijke techniek komen de koppen van Sjonnie de bajesklant, de keurige heer met het glazen oog en een rokende weduwe als vanzelf tot leven. Tussendoor speelt Delfgaauw zijn bezonnen, maar besluiteloze zelf. Het einde van de voorstelling overtuigt daarom des te meer.’

 

Winnaar Toneelpublieksprijs, met een gemiddelde waardering van 9,2

www.delfgaauw.nl

 

Nieuw Geld - Vera Mann, Victor Löw, Olaf Ait Tami, e.a.

 

Acteur Victor Löw blonk de afgelopen seizoenen uit in De Verleiders (nominatie Louis d’Or!) en Advocaat van de Duivel. In Nieuw Geld – een nieuw geschreven Nederlandse toneelstuk van het gouden team Charles den Tex, succesvol thrillerschrijver en specialist in corporate thrillers, en Peter de Baan, succesvol televisie- en theaterregisseur – is hij te zien naast Vera Mann.  

 

Bedrijfsovernames zijn aan de orde van de dag. Maar wat voor mensen zitten hierachter? Het publiek krijgt een kijkje in de wereld van een durfkapitalist en zijn vrouw. Een wereld waarin je tot enorme hoogtes kunt stijgen, maar ook diep kunt vallen.

 

Als zelfs zijn vrouw bij hem weggaat, heeft Jan de toppen van zijn eenzaamheid bereikt. Want Karin was de enige, die hij nog vertrouwde. En zij vertrouwde hem. Jan koopt grote bedrijven, plukt ze leeg en laat ze achter op de rand van de ondergang. Lege winkelstraten zijn het resultaat van zijn dadendrang. Winnen is het enige dat hem drijft. Tot hij wegglijdt in een strijd die hij niet kan winnen. Al zijn messcherpe ervaring in de keiharde markt kan hem niet meer beschermen. Hij gaat ten onder in stijl. Alleen.

 

Regisseur Peter de Baan: “Ik verheug me er nu al op om van de rollen die Victor en Vera spelen ook echte mensen te maken. Waar je zelfs bij vlagen van kan houden. Want die wil je zien op toneel.”

 

Acteur Victor Löw: “Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zo veel super geslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.”