The Wizard of Oz is oorspronkelijk een musical / fantasy film die in 1939 op het scherm kwam. Maar wacht maar eens af wat de BOV met dit thema gedaan heeft.

 

 

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: deze musical schreeuwt om een familiebezoek. Dus neem je kids mee, je oma, neefjes en nichtjes en laat dit feest over je heen komen.

 

BOV is er weer in geslaagd om een klassieker een geheel eigen gezicht te geven. De humor druipt van het podium af en licht gegrinnik of een schaterlach zul je niet kunnen onderdrukken. Wat dat betreft een ontzettend groot compliment aan Jorina Verhees die in de huid van de Vogelverschrikker kruipt. Haar bewegingen, gelaatsuitdrukkingen en het tentoonspreiden van de verschillende gemoedstoestanden verdienen grote lof. Jorina is een ware acteur die het tot in haar tenen heeft. Haar performance lijkt zo natuurlijk, oh zo puur, maar wat moet het ontzettend moeilijk zijn.

 

Trouwens, Boudewijn Hermans als Leeuw en Jos Groffen als Blikken man doen ook een behoorlijke duit in het zakje. Hier staat een ontzettend leuk groepje mensen dat het publiek weet te boeien. Bij dat groepje hoort natuurlijk ook Dorothy of wel Esmay Deleij die deze karakters een voor een “opzuigt” als vrienden in haar zoektocht om weer naar huis te geraken. Waar vorig jaar Roosje Hendrickx de sterren van de hemel zong, daar is Esmay dit jaar het talent dat de BOV in de hoofdrol naar voren schuift. Esmay vervult de rol met verve en het is een genot om haar te horen zingen.

 

Maar eigenlijk moet je ook dit jaar weer het hele ensemble vernoemen om hun prestatie. Mensen als Albert-Jan Verhees, Deirdre Desta, Evelien Hoogeveen of George Stander dragen een meer dan behoorlijke rol. Dans, zang, acteerwerk, ja zelfs het nodige acrobatenspel streelt het oor en oog. Het is een nieuwe mijlpaal voor de BOV die het publiek wederom zal waarderen en omarmen.

 

Natuurlijk heb je met Diemer van Wijk, Greetje Dietvorst en Pieter-Jan van den Berg een creatief topteam dat er wederom in slaagt dit gezelschap naar grote hogen te doen stijgen. Al eerder hadden we bericht over de decorploeg, maar er zijn nog veel meer mensen die achter de schermen deze productie maken tot wat ze is.

 

Plezier met een kwaliteitsstempel, zo mag je deze voorstelling wel noemen. Als je dan ook nog geen kaartje hebt, dan raden wij je aan om als een speer in actie te schieten voor je achteraf spijt als haren op het hoofd hebt dat je deze productie van Stichting BOV gemist hebt. Want dat zou toch ontzettende zonde zijn. Vind je ook niet?

 

Kijk op www.stichtingbov.nl of www.demaagd.nl en bestel snel je tickets.