Eindelijk op 4 maart 2017 is het zo ver. De finale van de T-strijd. De T-Strijd is een band wedstrijd van Gebouw-T voor de regio Zeeland, Antwerpen en West-Brabant.

 

Hiervoor hebben bands zich ingeschreven en uiteindelijk werden er 14 bandjes gekozen om mee te doen aan de voorrondes. Elke voorronde kent een jury- en publiekswinnaar, de jurywinnaar gaat door naar de finale en de publiekswinnaar gaat door naar halve finale. Na vier spannende voorrondes en een zinderende halve finale, zijn dit de vijf overgebleven bands.

 

Jurywinnaar voorronde 1: The Vision of Johanna

The Vision of Johanna is een soulfull popband met brede smaakpapillen voor funk,soul en pop. Het debuut album 'MindRunning' 2011 (distributie: Suburban Records) werd door de media goed ontvangen en ze mochten het voorprogramma verzorgen van o.a. Sabrina Starke en Douwe Bob verzorgen. Na formatiewisseling zijn ze terug van weggeweest en klaar om te grooven! Met hun single 'Painting Colors' hebben ze laten zien wat ze in huis hebben.

 

Jurywinnaar voorronde 2: Undskyld 

Undskyld werd gevormd door Alec De Bruyn. Hij vond inspiratie bij afwijkende jazz, opjagende punk en poëtische folk en landde uiteindelijk bij de driekoppige band met Menno Buggenhout en Egon Loosveldt. De groep baant zicht een weg doorheen fragmenten van krautrock, grunge en psychedelische jazzrock, met een voorkeur voor soundscapes in plaats van bindteksten.

 

Jurywinnaar voorronde 3: Keaton 

“SHE’S GOT SEVENTIES JEANS AND I DIG IT!” met die kreet opent de nieuwe single van Keaton.

De vier heren uit Middelburg zijn na een zomer vol met optredens op festivals als: Rise-Up, Nazomerfestival en concert at SEA de studio ingedoken om hun nieuwe single “Seventies Jeans” te gaan opnemen.  Dat deden zij onder leiding van niemand minder dan Sven Figee (Sven Hammond, Anouk) en Roland Dirkse (Anouk, Berget Lewis) in de Marmalade Studios in Delft. Het resultaat is een stevig Indierock nummer dat je terug laat gaan naar de jaren ’70, maar je ook meeneemt naar de toekomst. In hun 3-jarig bestaan is Keaton bekend gaan staan als een energieke live-act, gekleed in spaceblousen.  In 2017 zal er meer materiaal verschijnen van de band, houdt ze dus in de gaten!

 

Jurywinnaar Halve finale: MacSwordfish

MACSWORDFISH een rauwe stem, een huilende gitaar en opzwepende drums... Denk: de jonge Black Keys, Triggerfinger en Royal Blood. En vergeet ze dan meteen weer, want dit is MacSwordfish. Met een intieme opstelling van drum, gitaar en zang produceren zij een overweldigende sound: nummers met diepgang, om op te dansen en om op los te gaan. MacSwordfish speelde veel lokaal, maar onder andere ook in De Melkweg, 013, Mezz en Breda Barst. Na het uitbrengen van een demo en een eerste EP, is MacSwordfish op dit moment bezig aan een nieuwe plaat, die in Kytopia, op tape wordt opgenomen.

 

Publiekswinnaar halve finale: Stacey Alert 

Stacey Alert. Drie muziekmakers. Zang, gitaar en bas. Met elektronische geluiden erbij. Bass synth en beats. Alternatief. Indie. Rock. Pop.  Subtiel, ruig, diep. Maar vooral creatief. Songs over leven, maatschappij en liefde. Begonnen in 1988, nu weer actief aan het creëren. Verleiden graag tot luisteren. 

 

Bij de T-Strijd staat talentontwikkeling centraal, waardoor de uiteindelijke jurywinnaar de mogelijkheid krijgt om op te treden op evenementen als “Op de T”-festival. 

 

De tickets voor T-Strijd Finale kosten €4,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom). De deuren gaan open om 20:30 en de eerste band zal om 21:00 het podium betreden. Welke band dat is, blijft tot op de dag zelf een verrassing.

Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl