Tijdens één van zijn vele reizen hoorde hij klanken van andere talen en van een verdwaalde landgenoot. De Nederlandstalige klank van die andere reiziger werd plotseling zijn focus.

 

Maar waarom?

Hoe reageren mensen eigenlijk op spraak en andere menselijke klanken? En wat doen de emoties die daaruit voortvloeien? Of wat gebeurt er als je organische klanken omvormt naar digitale geluiden met daarin verwerkte belevingscontrasten? 

In acousmatische muziek vond Hans Timmermans de antwoorden. 

Vondsten op een grillig pad vanuit  een jeugd met uitlaatkleppen als piano, orgel en een bandrecorder, een bijzondere wiskundeleraar met een voorkeur voor experimentele elektronische muziek, een artistiek familielid, een opleiding als fysicus en een tocht langs zeefdruk en schilderkunst, een zachte landing in een digitale wereld van compositie en geluiden en een piano om de hoek. 

Uit de ratio. Richting kunst. Waar geluid een verhaal wordt in dichtvorm.

In deze presentatie o.a. work-in-progress: “Bosverstekels", een composite rond het gelijknamige gedicht van Ewoud Willem van Doorn met de dichter in een live-uitvoering.

Verder een aantal composities voor luidsprekers en een beknopte toelichting van het hoe en waarom en een beetje geschiedenis van het werk van Hans Timmermans.

Welkom in de Arsiszaal Kometenlaan 38 Bergen op Zoom

De presentatie begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur

U bent van harte welkom bij Arsis  op donderdag 23 februari aanstaande. Vanwege de aard van de presentatie (het ten gehore brengen van elektronische composities)  vragen wij u vriendelijk op tijd aanwezig te zijn. Wij bedanken u daarvoor.