Tot begin maart staan op diverse plaatsen in Bergen op Zoom inzameldozen, waarin iedereen zijn ongebruikte Douwe Egberts waardepunten kan deponeren.

 

Deze waardepunten leveren pakken koffie op die worden gedoneerd aan de lokale voedselbank. In 2015 werden op die manier maar liefst 2305 pakken koffie overhandigd aan Voedselbank Goed Ontmoet.

Voedselbank Goed Ontmoet verspreidt wekelijks onder enkele tientallen gezinnen en alleenstaanden pakketten met levensmiddelen die door veelal plaatselijke leveranciers beschikbaar worden gesteld. Hoewel deze vaak goed gevuld zijn, is koffie een product dat maar sporadisch terug te vinden is in de pakketten. Lionsclub Bergen op Zoom en Lions Club Scaldis schieten daarom samen de voedselbank te hulp via een inzamelactie van Douwe Egberts waardepunten. 

DE Waardepunten voor pakken koffie

“In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten ongebruikt in keukenlades en trommeltjes. En dat is zonde!” aldus Hans Aalders namens de organisatie. “Voor elke zeshonderd waardepunten die wij inleveren, krijgen we van Douwe Egberts één pak koffie terug, daarnaast verhogen ze alle donaties met maar liefst vijftien procent! Vorig jaar hebben deze “vergeten” koffiepunten landelijk 125.000 pakken koffie opgeleverd voor de lokale voedselbanken.”  

Diverse inzamelpunten

Grote bestickerde inzameldozen zijn vanaf eind januari in alle supermarkten in de gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht te vinden waarin iedereen zijn of haar DE punten kwijt kan. “Het lijkt voor sommige mensen een sport te worden om zoveel mogelijk punten te verzamelen. We horen de mooiste verhalen over spontane acties binnen bedrijven, clubs en verenigingen in de buurt die aan de slag gaan voor deze actie en daar zijn we trots op!” Hoeveel pakken de Lionsclubs dit jaar willen inzamelen? “We mikken op minimaal 2500 pakken koffie en dan zitten we nog laag!” 

Kijk voor meer informatie en inzamelpunten op www.lionsclubbergenopzoom.nl