GBWP bij monde van Evert Weijs maakt zich zorgen.

 

Dit verwoordden ze in een schrijven aan het college van Bergen op Zoom:

"Geacht college,

Driekwart van de Brabantse chemische bedrijven heeft de veiligheid niet op orde, zo blijkt uit rapporten van de inspectie over 2015 en 2016. Onze fractie vindt dit zorgelijk en wenst uitleg van het college en van de veiligheidsregio, hoe dit mogelijk is en wat er aan wordt gedaan om er voor te zorgen dat de veiligheidssituatie snel verbetert! 

Omroep Brabant heeft recentelijk een kaartje gepubliceerd waarop staat hoe er in de verschillende gemeenten wordt gescoord op het niet op orde hebben van de veiligheid. Ook in de gemeente Bergen op Zoom zijn er bedrijven die op de kaart vermeld staan. Gelukkig niet met de categorie zware overtredingen, maar toch wel met diverse middelmatige en lichte overtredingen.

In de omgeving van onze gemeente, bijvoorbeeld in Moerdijk, zijn er helaas ook bedrijven die wel zware overtredingen hebben begaan. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn, de voorbeelden hebben we hier de afgelopen jaren kunnen zien.

GBWP vindt het van grootste belang dat de veiligheid voorop staat en vraagt het college om actie!

 

Op grond van artikel 39 van ons reglement van orde stellen wij u de volgende vragen:

 

1) Bent u bekend met de rapporten van de inspectie?

2) Op welke wijze wordt u hierover geïnformeerd en welke rol speelt de gemeente en de veiligheidsregio hierbij?

3) Welke actie wordt ondernomen of gaat u ondernemen om de veiligheid te verbeteren bij de bedrijven die door de inspectie zijn gemeld?

 

Gezien de grote gevolgen zoals we op de Moerdijk of onlangs in Dordrecht hebben kunnen zien, alsmede getuige de diverse rapportages die nu opduiken is het meer dan terecht dat er antwoorden komen op kritische vragen.