Wie zaterdag 14 januari nog maar in de buurt van Gebouw T kwam merkte onmiddellijk dat er iets bijzonders aan de gang was.

 

Dat werd bij voorbeeld al versterkt als je binnentrad in de zaal want de geur van zweetlucht kwam je tegemoet; zweet dat geleverd werd door topprestaties. Waar in de ochtend de kinderen in actie waren geweest was het de middag de beurt aan de ‘grote mensen’ om deel te nemen aan de fiets clinics die elk uur werden gegeven. Op het podium en in de zaal stonden hometrainers opgesteld die al snel bemand werden door zeer sportieve en wat minder sportieve mensen. Maar allemaal leverden ze de prestatie van hun leven want het ging immers om het goede doel.

Deze dag van Heroes voor Heroes stond in het teken van de meest gevreesde ziekte. Deze dag werd er geld bij elkaar getrapt voor het bestrijden van Kanker! In sessies van een uur reed men in een opbouwend tempo en een steeds groter verzet de nodige kilometers aan elkaar. De mannen op het podium gaven het tempo aan en moedigden constant de deelnemers aan. Zweet droop langs gezichten en ongetwijfeld ook langs de oksels. Maar de aanmoedigingen ook van het publiek en de opzwepende muziek die uit de boxen knalden leidden ertoe dat iedereen het volhield tot aan het eind van het uur, om dan plaats te maken voor de volgende lichting.