Op het Beurspleintje verzamelden zich de eerste kinderen voor de lampionnenoptocht.

 

 

Toen de deuren van het Markiezenhof geopend waren liep de binnenplaats al snel vol. De Zwarte Pieten hielden de kinderen wel bezig. Het duurde niet lang of ook Sinterklaas liet zich zien. Hij vroeg of de kinderen nog even wilden wachten want hij moest zelf nog eerst zijn paard gaan halen. Het was lampionnenoptocht en dat was goed te zien. De kinderen hadden ze in allerlei soorten, maten en kleuren bij zich en al snel toonde de binnenplaats zich in allerlei kleuren.  

Opeens verscheen vanuit een venster het hoofd van een Piet. Of de kinderen er klaar voor waren vroeg deze zoekpiet. Hij had immers zijn lampion al bij zich. De kinderen riepen in koor dat het wat hen betrof kon beginnen. Al snel stak een andere piet zijn hoofd uit het raam. Hij wilde ook heel graag mee maar kon zijn lampion niet vinden. Of Zoekpiet hem even kon helpen. Even nog wilde de piet wel zonder lampion mee op pad maar de kinderen riepen om het hardst dat dit toch maar niet kon. Hij moest nog maar eens goed op zoek gaan.  

En ja hoor, daar verscheen aan de overkant nog een piet, het was Piratenpiet die eigenlijk ook wel zin had om mee te lopen met deze lampionnenoptocht. Alleen was er één probleem: juist ja, ook hij had nog geen lampion gevonden! Maar ondertussen verscheen daar beneden weer een piet:”Horen jullie dat kinderen? Volgens mij hoor ik daar het paard van Sinterklaas. Ik denk dat we zo op pad kunnen.”  

En inderdaad, de poort aan de achterkant van de binnenplaats ging open en daar was hij dan: Sinterklaas. Hij zat op zijn paard en was er helemaal klaar voor. De sint groette de ouders en al die kinderen. De binnenplaats stond helemaal vol met enthousiaste kleintjes die maar wat graag op pad wilden met de Sint. De stoet kwam op gang. Sinterklaas moest natuurlijk voor aan de stoet lopen en geduldig wachtten de kinderen dan ook tot de goedheilig man als eerste het Markiezenhof uit liep.

 

Bij een lampionnenoptocht hoort natuurlijk veel muziek. Vandaar dat er veel pietenbandjes meeliepen die de leukste deuntjes speelden. De pieten waren in opperbeste stemming. Sommigen hadden zich feestelijk uitgedost en waren wel klaar voor een dansje.   

Wat doe je als je maar kleine beentjes hebt en toch die hele wandeltocht wil meemaken? Je kruipt lekker in de nek van je papa en dan heb je ook nog eens een opperbest uitzicht op alles.

Wat is er nu leuker om gezellig met een zwarte piet deze lampionnentocht te beginnen? Iedereen was er klaar voor en de kleurrijke en leuke wandeltocht was van start gegaan.

 

Deze nieuwe opzet met als verzamelplaats het Markiezenhof is enorm geslaagd, zeker ook met het interactieve deel van de pieten uit de ramen met de kinderen beneden op de binnenplaats. Het was duidelijk dat iedereen genoot. Goed gedaan dus Stichting Sint Nicolaas!!