Na een lange, koude en vooral witte winter roepen alle weerinstituten nu dat de lente in aantocht is. Aan de temperaturen konden we het al merken. Ook kijken de krokussen al reikhalzend naar dat verwarmende zonnetje uit. De fruitbomen beginnen de eerste knoppen te vertonen, en aanstaand weekend wordt de klok al richting zomertijd geplaatst.

Alhoewel iedereen aanneemt dat de lente altijd op 21 maart begint, leert de internet encyclopedie Wikipedia ons dat er ook sprake is van een zogenaamde astronomische lente voor het noordelijk halfrond. En deze is dit jaar begonnen op 20 maart om 18:32 uur.
Nu de dagen weer langer worden, de regen zich even verschuilt, en de temperatuur niet langer om een zware winterjas vraagt, geeft dat ons de kans om weer eens een wandeltochtje te maken door onze mooie stad Bergen op Zoom. Doe op je gemak, en neem de tijd om eens naar al die verloren hoekjes te zoeken die onze stad rijk is. Er valt voldoende te genieten  voordat je op één van de talrijke terrasjes je dorst kan wegspoelen met een drankje.
Ik ging jullie al voor.

View the embedded image gallery online at:
http://bozinbeeld.nl/4-lente-in-bergen-op-zoom#sigFreeId63fc778659