Afgelopen zaterdag 19 november zijn door de Lions Club Bergen op Zoom 2500 tulpenbollen in de Beeldentuin van Tante Louise gepoot.  

 

Dit is gedaan in het kader van het 100 jarig bestaan van Lions International in 2017.

De beeldentuin is i.v.m. de uitbreiding van het nieuwe ABG voor een groot deel afgegraven, maar het resterende deel van de tuin wordt nu weer heringericht. De Lions Club Bergen draagt ook daar haar steentje aan bij, zoals dat al eerder is gedaan tijden de Nationale NL DOET dagen in maart jl. toen de mannen de gazons en de jeu de boule banen een opruimbeurt hebben gegeven.

Zaterdag jl lag de nadruk echter op de verfraaiing van de perken tussen de beelden. De perken hebben een oppervlakte van twee maal 50m2. Een toeval van maten, want de Lions Bergen op Zoom bestaan dit jaar 50 jaar, terwijl Lions International haar 100 jarige jubileum viert. 

Om het 100 jarig bestaan grootscheeps te vieren is door Lions Nederland een fundraising actie gestart via de verkoop van bloembollen. Dit alles ten behoeve van het ‘Vergeten Kind’. Op zes locaties in Nederland wordt aan Vergeten Kinderen een tovertuin en/of een kindvriendelijke omgeving cadeau gedaan. De Lions zetten zich ervoor in dat deze kinderen niet langer worden vergeten. Kinderen die je niet hoort of niet ziet. In Nederland zijn het er ruim 38000. Ze moeten weer kind kunnen zijn op plekken waar ze zich thuis voelen. Plekken waar ze kunnen spelen, bewegen en hun trauma’s in alle rust kunnen verwerken, onder professionele begeleiding en nazorg. De Lions werken hiervoor samen met de Stichting ‘Het Vergeten Kind’. 

De Club in Bergen op Zoom heeft bij deze actie aangehaakt en 2500 bloembollen gekocht, deze vervolgens geschonken aan Tante Louise en tevens de handen uit de mouwen gestoken door ze zelf aan te planten. Volgens voorjaar kunnen de bewoners van het Nieuwe ABG genieten van een fraaie kleurenpracht tussen de dan weer geheel herstelde beeldentuin. 

Lions Club Bergen op Zoom zelf bestaat dit jaar 50 jaar. Opgericht in 1966 is het een club met momenteel 37 enthousiaste leden. Sinds vorig jaar zijn 7 nieuwe leden toegetreden, variërend in leeftijd van 33 tot 48 jaar.

Dat de club actief is blijkt uit de vele activiteiten die tijdens de vele jaren het licht hebben gezien. De meest recente grote actie t.b.v. goede doelen is de ‘Cultuur Carrousel’ van Bergen op Zoom, waarvan de opbrengsten ten bate zijn gekomen van Stichting Hospice de Markies.