Vijf jaar geleden richtte een groep dermatologen dermaTeam op, een team van professionals die samen de zorg voor patiënten in Zeeland en West-Brabant wilden verbeteren en veilig stellen.

 

Om het eerste lustrum te markeren, organiseert dermaTeam op 22 november een symposium voor huisartsen en andere artsen met wie zij samenwerken. Tijdens het inhoudelijke deel van het symposium in de Burgerzaal van het stadhuis in Middelburg geven dermatologen van dermaTeam korte presentaties over hun eigen vakgebied. Er is uiteraard ook ruimte voor een feestelijke noot, met een typisch Zeeuws buffet en een borrel na afloop. 

 

Kennis op peil

Dermatoloog Werner Habets, één van de oprichters van dermaTeam, vertelt dat dit voor de artsen die hun patiënten naar dermaTeam doorverwijzen een goede gelegenheid is om hun kennis over dermatologie op peil te houden. “Vijf jaar geleden hebben we bij onze opening ook een soortgelijk symposium georganiseerd. Dit is eigenlijk een vervolg daarop. Daarnaast is het een prettige manier om elkaar beter te leren kennen. Zeker omdat er in de loop der tijd wat nieuwe huisartsen zijn begonnen, met wie we tijdens het symposium meteen kunnen kennismaken.” 

 

Patiënten

Het symposium op 22 november is alleen toegankelijk voor genodigden. “Omdat we ook graag met onze patiënten willen stilstaan bij ons vijfjarig bestaan, organiseren we in een later stadium een evenement voor patiënten en andere belangstellenden. We moeten nog besluiten in welke vorm dat zal zijn en op welk moment.”