De Young Piano Masters Society brengt zondag 27 november in d’Engelenburgh een heerlijk high-teaconcert met piano, cello en zang: Johann Markel, concertpianist met cellist Fernando Venturin. 

 

 

Beethoven, Chopin, Filtsch, Skriabin en Kodály zijn enkele componisten van wie op 27 november werken te horen zijn. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun hart ophalen aan de hoogstaande uitvoering door meesterpianist Johann Markel en cellist Fernando Venturin. Daarbij worden enkele aria’s gezongen door tenor Max Braaksma en mezzosopraan Ans van Vlijmen. Ronduit een goedgevuld programma met in de pauze een high-tea.

 

uitvoerenden

De in Roemenië geboren pianist Johann Markel volgde pianolessen vanaf zijn tiende in Duitsland aan ondermeer het Meistersingerkonservatorium Neurenberg en de Hogeschool voor Muziek Neurenberg-Augsburg waar hij in 2011 afstudeerde. Daarna studeerde hij bij Geoffrey Douglas Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Hij is ondermeer beïnvloed door Peter Feuchtwanger, bij wie hij meerdere masterclasses in Duitsland en Zwitserland volgde, die naast de Franse pianiste Annie Gicquel geldt als zijn belangrijkste leraar.

Zijn repertoire is groot en omvat van Weense Klassiek, via de romantiek tot de postmoderne. Zijn favoriete repertoire is het werk van Franz Schubert en Alexander Skrjabin.

Johann Markel woont in Nederland en werkt freelance als pianist en pianodocent aan het Houtens Muziek Collectief en als assistent van de Alink-Argerich Foundation (AAF).

 

Fernando Venturin studeerde cello aan de universiteit van Brasilia-DF in Brazilië. Na het behalen van het diploma Bachelor of Music kwam hij naar Nederland om zich te specialiseren in oude muziek. In 2001 behaalde hij als barokcellist het diploma Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium. Sindsdien is hij actief als docent en uitvoerend musicus. Hij werkte free-lance bij diverse ensembles in Nederland en speelde met befaamde musici als Christophe Rousset, Alfredo Bernardini en Barthold Kuijken. Fernando geeft celloles aan het Music Center of the The International School of The Hague.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 27 november begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 16,50 inclusief high-tea. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.