De bibliotheek te Baarle Nassau is aanstaande zaterdag 12 november het toneel voor schrijvers en kunstenaars die hun werken willen delen met iedereen die van boeken houdt.

 

Initiatiefneemster Ilonka de Rooij nodigt iedereen uit om tussen 10:00 uur en 12:00 uur binnen te lopen in Bibliotheek Baarle-Hertog-Nassau, gevestigd in de Pastoor Katerstraat 5 – 7 te Baarle Nassau. 

 

Deze ochtend zullen een aantal schrijvers uit Senegal, België en Nederland acte de présence geven waarbij boeken gesigneerd worden, het publiek de ruimte krijgt om vragen te stellen en waarbij tevens enkele kunstenaars aanwezig zijn om het publiek te verrassen met hun werk. Een aantal van hen zijn al voorgesteld middels een artikel op deze site.

 

De signeersessies worden afgewisseld met voordrachten van twee winnaars van de onlangs door Hebban wedstrijd uitgeschreven wedstrijd ‘Oranjebitter’. De bekende schrijver Tomas Ross schreef de proloog en het was aan de kandidaten om de 548 woorden aan te vullen tot een verhaal van 2.000 woorden. Het leverde boeiende verhalen op waarvan het publiek er twee kan aanhoren van winnaars Han Peeters (3e prijs) en de Bergse schrijver Sonn Franken (2e prijs).

Daarnaast kunnen liefhebbers van fotografie en bodypainting ook hun hart ophalen. Deze veelzijdige morgen belooft dan ook heel wat. 

Leuk te vermelden is het feit dat Ilonka als leerlinge van de derde klas op de basisschool te Baarle Nassau in 1977 in het nieuws kwam toen zij de 100.000e boekuitlening deed. Wie had gedacht dat Ilonka later zelf op het schrijverspad zou belanden? Ondanks dat ze nu woonachtig is in Senegal heeft Ilonka het initiatief genomen om deze signeersessie in haar geboorteplaats vorm te geven. Het gezelschap dat ze om zich heen heeft verzameld belooft het publiek een breed palet voor te schotelen.