666 The Nightmare kan inmiddels op een behoorlijke traditie bogen.

 

Wie anders dan Jean Paul Heck, drummer van de band, kan mij meer vertellen over de band zelf en het aankomende concert in Gebouw T?  Daarom leggen we hem dan ook een aantal vragen voor.

Halloween en 666 The Nightmare, wat is voor jou de verbinding tussen die twee?

Die is er eigenlijk sinds vorig jaar. Wij hadden allang het idee om iets rondom Halloween te doen en samen met Gebouw-T hebben we besloten om ons jaarconcert van januari naar de Halloween-periode te verplaatsen. Vorig jaar bleek dat erg succesvol te zijn

Waarom hebben jullie gekozen voor ‘Children of the Corn’?

Petra , mijn vriendin die ook altijd onze posters en filmpjes maakt, zitten vaak te praten over ideeen voor 666 The Nightmare. In het verleden hebben we dat ook met ondermeer Black & White en andere thema’s gedaan. Petra zij dat het wellicht leuk was om iets met kinderen te doen waarna ik opperde om het thema van de Stephen King-film Children of The Corn op te pakken. De band reageerde daar meteen enthousiast op waarna er werd besloten om een heuse film te maken.

In andere jaren hebben jullie best veel voorpret in de voorbereidingen naar jullie jaarlijks groot concert, heb ik begrepen. Hoe is dat dit jaar verlopen?

Nog meer dan anders. Zoals ik al zei hebben we een bijna 10 minuten durende film gemaakt. Onze toetsenman Marijn van den Branden schreef het script en regisseerde de film en heeft er uiteindelijk met Petra Kwaadgras een geweldige film van gemaakt. Het leuke is dat de kinderen van drie bandleden en ook twee vriendinnetjes en een vriendje eraan meedoen.

Dit jaarlijks concert is jullie cadeautje aan jullie Bergse fans. Hebben jullie dit jaar een boodschap voor jullie publiek?

Ach, niet echt een boodschap. We zijn blij dat we na 18 jaar nog altijd zo’n trouwe aanhang hebben. Wij doen het natuurlijk voor onszelf maar zeker ook voor de fans. Ons jaarconcert is en blijft iets bijzonders en daar willen we heel graag uren vrije tijd in steken.

Wat maakt voor jou 666 The Nightmare zo bijzonder en waarom wilde je juist bij deze band spelen?

Simpelweg omdat het de muziek is waarmee ik opgroeide. Ik heb jarenlang in allerlei bands muziek gemaakt waar ik niets of weinig mee had. Toen ik samen met onze eerste zanger Loek Verlaan deze band oprichtte, wilden wij maar 1 ding. Optimaal genieten in de repetitieruimte en op het podium door het spelen van goede songs met topmuzikanten. Voila Sonn 

 

Wat betekent 666 The Nightmare voor jou?

Zoals je wellicht weet heb ik nogal een druk leven als hoofdredacteur, journalist en organisator van ondermeer de SENA European Guitar Award. Maar niks is zo mooi om met een topband op het podium te staan. We naderen de 20 jaar van ons bestaan maar ik ben nog even enthousiast als in het prille begin.

Komen er voor ons als publiek dit jaar nog verassingen qua muziek, nummers die je brengt?

Jazeker. We hebben weer een aantal nieuwe nummers en daarnaast spelen we een handvol songs die we soms al 13  jaar niet meer hebben gespeeld. Echt songs die we met de eerste bezetting van de band deden. Ik denk dat de fans van het eerste uur dit wel erg leuk vinden.

Is er een nummer waarvan je zegt “Dat wil ik nog wel eens spelen met 666.” ?

,,This Town Ain’t Big Enough van The Sparks. Die gaan we dan ook lekker doen..”

Hoe ervaar je jullie jaarlijks concert in Gebouw T?

Als een overweldigende avond met fans en vrienden. Het geeft ons zoveel energie en zorgt elke keer weer voor een boost waar de band maanden mee vooruit kan.

Wat verwachten jullie van het komende concert?

,,Een ware rock n roll feest met een fraaie opening door middel van onze film die we niet hadden kunnen maken met de steun van een aantal mensen. We hebben bijvoorbeeld restaurant El Mundo De Carlita voor een aantal scenes gebruikt. Betere gastheren dan Ger, Carla en Claudia kun je niet hebben. Helden zijn dat!  Daarnaast gaat er op het einde nog iets speciaals gebeuren maar daar zeg ik niets over.

Nou moeten we nog een paar dagen wachten voor we ons kunnen weer kunnen onderdompelen in een geweldige avond 666 The Nightmare. Zullen we dan eens naar een verzameling foto's van het haast 20-jarig verleden van de band kijken? Klik op de eerste foto, en druk vervolgens op het pijltje (klein venstertje bovenin) op de slideshow te starten en laat al die mooie momenten 666 The Nightmare met de verschillende artiesten aan je voorbij komen.