Ilonka de Rooij is één van de schrijvers die zaterdagmorgen 12 november tussen 10:00 uur en 12:00 uur te vinden zal zijn in de Bibliotheek te Baarle Nassau, Pastoor Katerstraat 5 – 7.

 

 

Deze ochtend zullen een aantal schrijvers uit Senegal, België en Nederland acte de présence geven waarbij boeken gesigneerd worden, het publiek de ruimte krijgt om vragen te stellen en waarbij tevens enkele kunstenaars aanwezig zijn om het publiek te verrassen met hun werk.

In een stel artikelen zullen we de komende weken de schrijvers aan U voorstellen aan de hand van een aantal vragen. We hopen Uw interesse te wekken opdat U ook 12 november aanwezig bent op deze speciale ochtend.

 

 

Vraag 1: Wie ben je en waar ben je woonachtig?

 

Antwoordt: Mijn naam is Ilonka de Rooij en ik woon in Senegal.

 

 

Vraag 2: Hoe zou je je jeugd omschrijven.

 

Antwoordt: Ik ben in Baarle-Nassau geboren als laatste in een rij van zes. Mijn jeugd omschrijven, daar red ik het in een paar regeltjes niet mee. Je zult op het boek moeten wachten.

 

 

Vraag 3: Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan?

 

Antwoordt: Altijd en overal schreef ik gedichtjes en in plaats van mijn poëziealbums aan vriendinnetjes te geven, schreef ik ze zelf vol. Mijn erotisch boek was eigenlijk bedoeld als scheurkalender, maar het is zo jammer als mensen de verhaaltjes weggooien. Mijn avonturen in Senegal kon ik niemand onthouden. Vandaar twee boeken volgeschreven voor het nageslacht.

 

 

Vraag 4: Welke kant van jou persoonlijk komt terug in je schrijven?

 

Antwoordt: Alle variabele kanten uit mijn leven zitten in mijn boeken. Liefde, passie, verdriet, humor. Mijn boeken gaan over mijn leven...maar ik heb niet alles uit de erotische boeken gedaan.

 

 

Vraag 5: Waar ben je het meeste trots op?

 

Antwoordt: Het meest trots ben ik op mijn drie kinderen.

 

 

Vraag 6: Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

 

Antwoordt: Natuurlijk zou ik graag erkenning krijgen en een bestseller schrijven. Hoewel ik die dus al geschreven heb. Nu moeten de mensen het boek nog kopen.

 

 

Vraag 7: Wat is je website waar mensen iets meer van je kunnen lezen / zien?

 

Antwoordt: Mensen kunnen me volgen op facebook onder de naam Delila Lean of Ilonka de Rooij of bij onze project Casamance pagina.