Mantelzorgers kunnen in de Week van de Mantelzorg een avond in stijl genieten van een ontvangst in d’Engelenburgh in Fijnaart.

 

Op dinsdagavond 8 november brandt het haardvuur en worden verhalen verteld. De hele week, die duurt van 4 tot en met 10 november, kunnen mensen die zich doorgaans inzetten voor anderen, gebruik maken van activiteiten die speciaal voor hen zijn georganiseerd.  In samenwerking met de gemeente Moerdijk en Surplus biedt d’Engelenburgh een verhalenavond rond het haardvuur. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht met passende versnaperingen. 

Uitgangspunt van de organisatie is om waardering te tonen voor de mantelzorgers, die vaak wat extra mogelijk maken voor anderen.

Vanaf 19.30 uur worden belangstellenden ontvangen met koffie en koek. Bij het haardvuur worden verhalen verteld, maar deelnemers kunnen ook zelf een verhaal of gedicht voordragen, bijvoorbeeld aan de hand van een favoriet boekgedeelte of gedicht.  Wie al eerder te gast was in d’Engelenburgh weet uit ervaring hoe sfeervol en gezellig de bijeenkomsten zijn. De voormalige fijnaartse pastorie is in stijl gerestaureerd en tegenwoordig biedt dit rijksmonument muziek, kunst en literatuur in een ontspannen en gastvrije sfeer.

 

kadobon

Ook doet d’Engelenburgh dit jaar mee met het Waarderingsmenu. Hierbij krijgen mantelzorgers een kadobon ter waarde van 35 euro die ze naar keuze kunnen besteden bij zo’n dertig ondernemers in de gemeente. Bij d’Engelenburgh krijgen liefhebbers daarvoor een concert naar keuze met aansluitend een driegangendiner. De cultuurstichting doet daar nog een schepje bovenop door een tweede arrangement aan te bieden met 50% korting. Want, zo wordt gesteld, ‘genieten doe je samen’.

 

Deelnemers voor de gratis avond moeten zich wel deze week opgeven bij Surplus via het ontvangen formulier!