Arno van den Kieboom is één van de schrijvers die zaterdagmorgen 12 november tussen 10:00 uur en 12:00 uur te vinden zal zijn in de Bibliotheek te Baarle Nassau, Pastoor Katerstraat 5 – 7.

 

 

Deze ochtend zullen een aantal schrijvers uit Senegal, België en Nederland acte de présence geven waarbij boeken gesigneerd worden, het publiek de ruimte krijgt om vragen te stellen en waarbij tevens enkele kunstenaars aanwezig zijn om het publiek te verrassen met hun werk.

In een stel artikelen zullen we de komende weken de schrijvers aan U voorstellen aan de hand van een aantal vragen. We hopen Uw interesse te wekken opdat U ook 12 november aanwezig bent op deze speciale ochtend.

 

 

Vraag 1: Wie ben je en waar ben je woonachtig?

Antwoordt: Mijn naam is Arno van den Kieboom. Ik ben 40 jaar en heb uit een eerder huwelijk twee kinderen ( jongens ). Nu ben ik zes jaar samen met mijn huidige vriendin. Zij heeft vier kinderen. We hebben een latrelatie. Zelf ben ik woonachtig in Noord- Brabant.

 

Vraag 2: Hoe zou je je jeugd omschrijven.

Antwoordt: Bij ons thuis waren we met zijn drieen. Ik heb 1 oudere en 1 jongere broer. We lagen tot afgrijzen van mijn ouders regelmatig te rollebollen. Ik was vrij aanwezig en kattekwaad uithalen was wel aan mij besteed. Ik hield ervan om gezelschapsspelletjes te spelen. Met mijn vader deed ik vaak een potje dammen. Met mijn moeder deed ik vaak kaarten. Jokeren was onze favoriete kaartspel. Ik had een onbezorgde jeugd. 

 

Vraag 3: Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan?

Antwoordt: Al van kind af aan hou ik ervan om verhalen te verzinnen. Op de basisschool kregen we elke week opstel en dan mochten we zelf een verhaaltje schrijven. Wat voor de meeste jongens gym favoriete vak was, was dat voor mij opstel. Toen wilde ik al wanneer ik ouder was schrijver worden. Ook las ik toen al vrij vaak Op de middelbare school begon ik met het volgen van een schrijverscursus. Korte verhalen schrijven om precies te zijn. Naarmate ik ouder werd kwam het schrijven op de achtergrond terecht. Ik ging stappen en darten. Daar besteede ik al mijn vrije uren aan. Toen ik mijn ex-vrouw leerde kennen, werd het stappen verleden tijd en begon ik weer veel te lezen. Thrillers. Met het lezen begon het schrijven ook weer te kriebelen en opnieuw ging ik schrijfcursussen te volgen. Na mijn scheiding leerde ik mijn huidige vriendin kennen en al snel vertelde ik haar mijn wens om een thriller te schrijven, maar ik betwijfelde of ik dat wel kon. Mijn vriendin vroeg wat ik te verliezen had. Als je iets wilt dan moet je dat doen. En paar jaar later was mijn eerste thriller een feit. Mijn droom werd werkelijkheid. Het boek werd uitgegeven. Ik was en ben auteur.

 

Vraag 4: Welke kant van jou persoonlijk komt terug in je schrijven?

Antwoordt: Ik kan soms sarsatische opmerkingen maken tegen personen die op mijn ziel trappen. Gelukkig komt dat maar zelden voor, alleen de opmerkingen die ik dan gebruik en of denk schrijf ik op in mijn boeken.

 

Vraag 5: Waar ben je het meeste trots op?

Antwoordt: Heel cliche. Ik ben super trots op mijn kinderen. Ze kunnen kattekwaad uithalen, maar tegelijkertijd zijn ze ook erg lief. Ik zie ze helaas maar om de twee weken een weekend, maar als ze er zijn maken we er ook een geweldig weekend van.

 

Vraag 6: Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

Antwoordt: Het lijkt mij geweldig om een keer uitgenodigd te worden voor het boekenbal. Of dat ooit gaat gebeuren.... Dromen mag he? Verder hoop ik tot aan mijn dood toe te kunnen schrijven. Ik zit namelijk boordevol ideeën. Daarnaast heb ik 1 droom wat ik echt van plan ben om te verwezenlijken. Een eigen uitgeverij. Mijn volgende thriller zal ik in eigen beheer gaan uitgeven en wanneer dat gaat zoals ik hoop dat het gaat wil ik ook voor andere auteurs gaan uitgeven. Ik ben al druk met de voorbereidingen. Het is mijn bedoeling om het niet te overhaasten. Stapje voor stapje. De planning is om over vijf jaar mijn fulltime baan als productiemedewerker in een betonfabriek op te kunnen zeggen en me volledig te kunnen concentreren op mijn eigen uitgeverij.

 

Vraag 7: Wat is je website waar mensen iets meer van je kunnen lezen / zien?

Antwoordt: Ik heb geen eigen website meer. Dit heb ik bewust verwijderd. Dit omdat ik alle info via social media deel. Ik heb facebook en een eigen Facebookpagina ( arno van den kieboom auteur. ) Ook ben ik actief op twitter onder eigen naam.

 

Ik heb gemerkt, zeker sinds ik eigen facebook heb dat mensen niet reageerde op mijn website maar wel op mijn pagina. Met mijn eigen pagina bereik ik ook meer mensen. Althans, dat is mijn ervaring.