Reggae liefhebbers zitten zaterdag 12 november helemaal goed in Gebouw-T in Bergen op Zoom.

 

Daar organiseren ze die dag voor de eerste keer een reggae festival, Reggae-T genaamd. Maar liefst 10 artiesten maken deze avond hun opwachting. 

Onder andere Prince Alla, Earl 16 en Roots By Nature zijn onderdeel van de line-up van Reggae-T. Prince Alla is een Jamaicaanse roots reggae artiest die al sinds de jaren 70 actief is. Hij maakte reggae classics zoals ‘Stone’, Bosrah’ en ‘Bucket Bottom’. In recenter jaren werkte hij samen met o.a. Jah Shaka en Jah Warrior. Earl 16, of Earl Sixteen, begon zijn carrière eveneens in de jaren 70. Met zijn roots in Jamaica heeft ook hij de opkomst van reggae met eigen ogen meegemaakt. Roots By Nature is nog niet zo lang actief. De band releaste in 2010 het debuut album ‘Walks of Life’. Een album vol verschillende ritmes en invloeden, linkend aan roots muziek. 

Naast deze artiesten staan ook Suns of Dub ft. Ras Jammy & Jah Bami uit Trinidad en Trobago op het programma, Moonband uit Frankrijk, Anthony John uit Jamaica, Dreadless, Misty Basement, Blackstar Sound en Leah Rosier uit Nederland. Een divers en internationaal programma, omlijst met Jamaicaans geïnspireerde merchandise en eten. 

Het volledige programma is terug te vinden op de website van Gebouw-T. Tickets kosten in de voorverkoop €20,- en zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl