De datum van ProefMei liet deze keer even op zich wachten gezien de drukke evenementenkalender.

 

Maar de datum voor ProefMei 2017 is nu bekend: van donderdag 18 mei t/m zondag 21 mei. Deze tiende editie valt volledig in de maand mei, dat is in het verleden niet altijd het geval geweest. Voorzitter Dennis van Tilborg is blij met een echte ProefMei in het jubileumjaar.

Op dit moment wordt de organisatie voor 2017 weer opgetuigd. Maar niet voordat alle activiteiten, die ProefMei tot een totaalprogramma maken, over de designtafel zijn geweest. Want ProefMei is eigentijds en staat iedere jaar weer voor een aantal aangename verrassingen.

Uitdaging voor 2017 is de nieuwe activiteit die in plaats gaat komen voor de Pop-Up Tour. Dit zal plaats vinden op vrijdag 19 mei. Er zijn wilde ideeën waarvan de haalbaarheid op dit moment getoetst worden. Er is geen twijfel over dat de activiteit de Pop-Up tour van de laatste jaren gaat overtreffen.

Samen met de provincie Noord-Brabant werkt ProefMei aan de invulling van de Grote Markt. Vorig jaar kwam de provincie met het Brabant Living Lab. Een interactieve wereld die je op een aangename manier verder kennis laat maken met een vooruitstrevende regio en provincie.

Het culinair hart van ProefMei is de trots van de stad: stadspaleis Het Markiezenhof. Nog meer deelnemers uit de eigen regio zullen zich tijdens ProefMei 2017 presenteren. Dat maakt ProefMei bijzonder en mede mogelijk. “Dat het een jubileumeditie wordt, moet je kunnen proeven,” aldus Van Tilborg. “Met de inzet en betrokkenheid van de deelnemende restaurants de afgelopen 9 jaar moet dat zeker lukken.”

Het meer betrekken van de Franse Tuin bij ProefMei staat ook op het programma. Er is eigenlijk geen locatie binnen Het Markiezenhof die niet bijzonder is. ProefMei is het uitgelezen moment om de bezoeker daar kennis van te laten nemen.

Maar ProefMei laat je ook genieten van het buitengebied. In 2016 is gekozen voor een andere opzet van het recreatief programma. Dat is goed bevallen bij zowel de bezoekers als de organisatie. Er is binnen het nieuwe concept, waarbij de bezoeker veel meer zijn/haar eigen keuzes kan maken, volop ruimte dit uit te bouwen.

“De pijlers van het evenement blijven onveranderd,” zegt de voorzitter. “ProefMei gaat over de Brabantse Wal en de befaamde drie AAA’s. Dat is ons bestaansrecht en met deze pijlers kunnen we eindeloos verbindingen blijven maken. En daar gaat het om.”

Even nog nagenieten van afgelopen editie?