In de Tuinzalen van het Markiezenhof is vanaf 1 oktober tot 31 december werk te zien van elf jonge grafici.

 

Nederlandse kunstenaars met passie voor hun vak! Mensen van wie de ogen gaan glimmen als ze het over drukpersen en inkt hebben… Rond het thema ‘grenzen’ tonen de grafici vrij werk en maken ze speciaal voor de gelegenheid een grafiekmap.

Grafiek als kunstvorm heeft zich in de geschiedenis altijd over grenzen en de ontwikkelingen in de tijd heen weten te manifesteren, van de traditionele Japanse- en Chinese houtdruktechnieken tot de linosneden van Pablo Picasso. De deelnemers van de tentoonstelling Grafiek zonder Grenzen geven door middel van hun beeldende werk hun eigen visie op deze technieken die in de tegenwoordige tijd nog altijd hun uitgesproken karakter behouden hebben. 

Oktober is ook de Maand van de Grafiek, een driejaarlijkse manifestatie. In het Markiezenhof worden specifieke activiteiten georganiseerd, jonge grafici krijgen een platform om met hun werk naar buiten te treden. Deze activiteiten sluiten ook weer aan bij de Maand van de Geschiedenis die gelijktijdig plaatsvindt.

Gedurende de Maand van de Grafiek worden er grafiekworkshops gehouden in het museum. De workshops zijn op 1 en 22 oktober (11.00 -13.00 en van 14.00 – 16.00 uur). De resultaten van de deelnemers komen te hangen in het Museumcafé.

 

Deelnemende kunstenaars Grafiek zonder Grenzen:

Merlijne Marell

Truzanne Lousberg

Hanna de Haan

Mieke Robroeks

Jose Witteveen

Emmy Dijkstra

Jaco Putker

Mirka Farabegoli &Violeta Bravo

Laura Casas Valle

Peter Franssen

 

 

De tentoonstelling loopt van 1 oktober tot en met 31 december, er is een finissage op 10 december.