Maar liefst 9 nominaties in 11 categorieën voor BOV.  

 

Amsterdam/ Bergen op Zoom 4 september 2016

Petticoat, onze musical en hitproductie  van 2016, sleepte de afgelopen week maar liefst 9 nominaties  in de 11 categorieën in de wacht voor de Amateur Musical Awards 2016. Afgelopen week maakte de organisatie dagelijks 1 of 2 nominaties bekend via Facebook. Daarmee werd de spanning voor alle BOV’ers met de dag groter. Naast nominaties voor de beste musical, beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol,  groeide de lijst van nominaties uit tot een heuse waslijst.

 

De awards

Vanaf nu zal een vakkundige jury, bestaande uit voorzitter Jacques d'Ancona, Marianne van Wijnkoop, Anouk van Nes, Daniël Cohen, Cocky van Huijkelom, Hans Cornelissen en René van Kooten de genomineerde producties gaan bekijken en beoordelen. Zij zullen bepalen wie er op 24 oktober als winnaars met een award uit de bus komen. Er wordt die avond ook een Special Talent Award uitgereikt waarvan de genomineerden niet bekend worden gemaakt. De BOV mag in ieder geval opnieuw een stukje Petticoat op de planken brengen, maar dan in het De La Mar Theater. Erg bijzonder!

 

De Nominaties

 

·         Beste Musical                                        BOV

·         Beste Vrouwelijke Hoofdrol:                    Roosje Hendrickx

·         Beste Mannelijke Hoofdrol:                     Merijn Oerlemans

·         Beste Vrouwelijke Bijrol:                         Lenny Winkel- van Kaam

·         Beste Mannelijke Bijrol:                          George Stander

·         Beste Ensemble:                                   BOV

·         Beste Regie:                                        Diemer van Wijk

·         Beste Decor:                                        Kees Warmoeskerken, Ad Bennaars én crew

·         Beste Choreografie                               Greetje Dietvorst

 

 

 

The Wiz

 

Maar met 9 nominaties op zak leunt de BOV allerminst achterover. De voorbereiding voor de nieuwe productie THE WIZ, is al in volle gang. Wel geven de nominaties een extra stimulans om ook van deze musical die eind maart 2017 op de planken van in de Maagd in Bergen op Zoom wordt gebracht een letterlijk tot de verbeelding sprekende productie te maken. De kaart verkoop start op 15 oktober 2016. www.stichtingbov.nl

Nog even nagenieten van Petticoat