De Sint Anthoniusmolen aan de Halsterse weg was het toneel van een tweedaags feest.

 

Al jaren wordt er één keer per jaar een weekend feest gevierd op het grondgebied van de Sint Antoniusmolen te Halsteren. Zaterdagavond is zoals gewoonlijk een dolle avond waar het dak er af knalt. Op zondagmiddag is er veelal ook meer te doe voor de kleintjes middels allerlei attracties. Vandaar dat deze dag ook meer complete gezinnen op pad gaan. Dit jaar gooide het dreigende weer en de buien wel wat roet in het eten wat betreft de attracties. Maar dan was daar die grote gezellige tent waar de bekende band Flat Out voor de nodige muzikale hoogtepunten zorgde. Dus werd het gewoon weer een echt gezellig molenfeest in Halsteren.

 

De feesten draaien natuurlijk om de molen. De Sint Antoniusmolen is een werkende molen die nog elke woensdag- en zondagmiddag open is voor bezichtiging. In de molen is ook een heuse molenwinkel waar allerlei producten te koop zijn. Ook deze is elke woensdag- en zondagmiddag tussen 13:00 uur en 17:00 uur open. Ook tijdens de molenfeesten kon je naar binnen en kreeg je desgevraagd tekst en uitleg.

 

Je kan er nooit vroeg genoeg bij zijn want als Flat Out komt spelen komt er meestal veel volk op af. Dus waren de vroege vogels al tijdig aanwezig want ze wilden natuurlijk de beste plaatsen.

De mannen hadden er zin in. Maxim Slok (gitarist) dwong z’n maat Herman Bierhuizen (drummer) om nog even te poseren voor de foto.

De grote tent was goed gevuld en best wel druk. Zeker rond de bars was het aanschuiven. Gelukkig bood een grote boom buiten de tent de nodige rust en bescherming tegen dat ene buitje regen. Voor de kids was het wel goed dat ze af en toe konden ontsnappen aan al die drukte in de tent.

 

De middag begon voorzichtig, iets dat veel met het dreigende weer te maken had. Maar toen de band eenmaal van start ging liep de tent vanzelf snel vol. Flat Out is natuurlijk één van de meest bekende en geliefde bands uit de omtrek. Het plezier dat zij zelf hebben in zo’n middag straalt vanzelf af op het publiek en zo ontstaat er een mooie wisselwerking voor een stikgezellige middag.

 

De blazerssectie van Flat Out is op z’n zachts gezegd ‘prettig gestoord’! Zij weten echt van elk optreden een groot feest te maken. Daarnaast was er deze middag nog een verrassing want Loek Verlaan nam de honneurs van de mannelijke zangpartijen voor zijn rekening. Samen met Kdiva en Sascha wist hij de sfeer goed op te voeren.

 

De Halsterse Molenfeesten is een echt zomers festijn. Een grote tent, statafels om lekker op te hangen, een lekker drankje en een groot podium voor goede muziek.

Gezelligheid, een lekker pilsje tot je beschikking, geen erg in de tijd en samen met vrienden genieten van een goed potje muziek; beter kan het toch niet worden?