Tijdens het Open Monumentenweekend op 10 en 11 september geeft klassiek gitarist Jaap Majoor gratis een workshop aan mensen die willen leren gitaarspelen.

 

Daarnaast geeft hij ook nog kleine concertjes. Hij doet dit in d’Engelenburgh aan de Molenstraat 24 in Fijnaart, waar het hele weekend diverse culturele activiteiten zijn.

 

Wie gitaar wil leren spelen of wil ontdekken of dit instrument geschikt is voor hem of haar, kan tijdens één van de workshops tijdens de monumentendagen ervaring opdoen. Op beide middagen geeft klassiek gitarist Jaap Majoor gratis workshops (zaterdag om 13.00 uur en zondag om 15.00 uur) en twee concerten (zaterdag 15.00 uur en zondag 13.30 uur). Voor de workshops is het praktisch om je van tevoren op te geven, maar dat is niet verplicht. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

over de gitarist

Jaap Majoor studeerde gitaar aan het conservatorium van Enschede. Hij vervolgde zijn studie aan de Messiaen Academie waar hij zich specialiseerde in kamermuziek. Zijn master behaalde hij bij Rapahella Smits aan het Lemmensinstituut in Leuven (België).

Jaap is actief in het Lerato gitaarduo en met zangeres Janneke Daalderop. Hij geeft gitaarles bij stichting MOH in Haaksbergen en als zelfstandig docent. Hij speelde o.a. op het Twents Gitaarfestival, het Ensc Guitar Festival (Hongarije) en in de spiegelzaal van het concertgebouw in Amsterdam. Momenteel is hij voorzitter van het Twents Gitaarfestival en na de zomer begint hij als docent aan het Antwerps Conservatorium.

 

Workshops: zaterdag 13.00 uur en zondag 15.00 uur

concerten:  zaterdag 15.00 uur en zondag 13.30 uur