Programma Cultuur-Carrousel 2016 rond

 

 

Het programma voor de Cultuur-Carrousel op zondagmiddag 25 september in de Bergse binnenstad is rond. Op vijf verschillende locaties verzorgen een stuk of vijftien artiesten, ensembles of verenigingen allemaal verschillende optredens. Op die manier krijgt het publiek gelegenheid het eigen programma samen te stellen, waarin voor elk wat wils zit.

De Cultuur-Carrousel is een uitmarktachtig evenement waarbij de deelnemende artiesten en gezelschappen gelegenheid krijgen te laten zien wat ze in het nieuwe seizoen gaan doen of wat ze allemaal in huis hebben.

De organisatie is weer in handen van de Lionsclub Bergen op Zoom, die met de opbrengst het goede doel gaat steunen: de vrijwilligers van de Stichting Hospice De Markies.

Het programma biedt deze keer nieuwe en verrassende culturele uitingen in vergelijking met andere jaren. Zo is jazz aan het programma toegevoegd, maar ook film. Jazzkenner Tom Goosen verzorgt samen met gerenommeerde jazzmusici en enkele jonge talenten drie keer een jazzcollege te in Den Enghel. Een ander nieuw cultureel fenomeen, dat op de agenda staat, is film. In het Vestzaktheater worden de activiteiten en ambities van het filmcollectief Chillground gepresenteerd. Deze groep werkt momenteel aan het vervaardigen van een speelfilm, maar maakte al eerder korte films. Een van die films is in het Vestzaktheater drie keer te zien.

In het Vestzaktheater zijn verder de Bergse Operette Vereniging van de partij en de dansgroep Wilde Mossels. In de kelder van Emma’s IJssalon worden de (luister)programma’s verzorgd door chansonnier Olav Heijnen, pianist Ivo Stuivenberg en zangeres Angelique de Groot.

In de Hofzaal  van Het Markiezenhof zijn optredens van het cabaretduo Loes Nuijten en Die kleine en van de talentvolle Kirsten de Bruijn. Ten slotte treedt in Gebouw T de coverband Laaiend Vuur op, die ook vorig jaar al veel succes oogstte met nummers van De Dijk, zorgt het jonge talent Rick Jonckheere voor een spetterende drumshow en zijn de succesvolle dansers van Boogie Down te bewonderen.

 

Om het evenement ook voor ouders met jongere kinderen extra aantrekkelijk te maken, zijn er in ’t Zwijnshoofd en Den Enghel voor de jeugd extra activiteiten. Op straat zorgt Brandaris voor de muzikale omlijsting.

Nog even terugkijken naar vorig jaar?