Ossendrecht - Ze zijn lid van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en doen elk jaar mee met de Landelijke Open Imkerijdag.

 

Bijen, van die kleine creatieve wezentjes met een verdomd complexe samenleving van tienduizenden wezentjes. Het blijft een fascinerende wereld. Ik was te gast bij Bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant. Er werd van alles verteld over wat een imker nu doet en hoe je imker wordt, hoe gaat het oogsten van honing nu in z'n werk, of hoe zit dat nu met de koningin en de werksters. Je kon eigenlijk wel alle vragen afvuren op de aanwezige leden en bestuursleden. Er was een doorzichtige kast weggezet met daarin een honingraat met bijen. De koningin kon je mooi herkennen want die hadden ze aangestipt.

Er was toch veel animo want de bezoekers konden het adres goed vinden. Zelf mocht ik nog even bij de kasten zelf kijken, wat een bezige wezentjes zijn bijen toch. Jos Bastiaansen, meneer en mevrouw Daalmans, ze wisten me veel te vertellen over hun passie. Neem eens een kijkje op http://bergen-op-zoom.bijenhouders.nl/ en ontdek deze wonderlijke wereld. Je kunt ook cursussen volgen zodat je nog veel meer over het kleine vliegende volkje te weten komt en misschien schuilt er wellicht een imker in jou? Mijn indruk was in ieder geval bijzonder positief. De mensen zijn super enthousiast en heel erg begaan met de imkerij. En zeg nu zelf, kun je nog meer met de natuur zelf bezig zijn? 

Het was een hele interessante ochtend en ik vertrek dan ook met de afspraak dat we nog een keertje aan tafel gaan zitten om meer van dit fenomeen imkerij te mogen horen. Jos, kom maar op met die afspraak en bedankt voor de gastvrijheid.