Color your Life Run gaat op 16 juli aanstaande op herhaling!

 

 

Vorig jaar was het de eerste keer dat dit evenement in Bergen op Zoom werd georganiseerd. Dit jaar zullen de kleuren voor de 2e keer onze Bourgondische stad opvrolijken. Niet voor niets wordt dit de leukste 5 kilometer run van de wereld genoemd. Als de deelnemers de finish passeren is het alsof ze onder een kleurendouche hebben gestaan en dit is misschien niet eens zo ver bezijden de waarheid. Ik wil weten wat de organisatie voor ons in petto heeft en daarom voel ik Maikel de Bekker aan de tand. Als eerste blik ik even terug op vorig jaar en wil van hem weten wat zijn bevindingen zijn? “We denken dat we het eerste jaar een leuk nieuw evenement in Bergen op Zoom hebben neergezet als organisatie, op wat kleine verbeterpuntjes na is het vlekkeloos verlopen.”

 

Een evenement dat voor de eerste keer georganiseerd wordt zal best z’n leermomenten kennen, dus wil ik van Maikel weten wat deze zijn. “Om de poeder beter te laten plakken hebben we bij de start een neveldouche, het uitdelen van de zakjes voor de kleurenexplosie gebeurt nu op een andere betere manier, om hardlopers en wandelaars wat beter van elkaar te scheiden hebben we nu ook een wandelgroep die als laatste start ( groep geel ), we hebben nu ook een vaste tijd voor de kleurenexplosie zodat iedereen deze mee kan maken, meer bars en eetkramen om de deelnemers en publiek te voorzien van een hapje en een drankje, datum die wat later is ivm temperatuur en licht buiten.”

 

Ik vraag Maikel of er iets aan de opzet veranderd is en wat hij voor dit jaar verwacht. “De opzet is bijna hetzelfde als vorig jaar met een aantal kleine veranderingen  zoals eerder gezegd. We verwachten een mooie zonnige dag, vrolijke deelnemers en een geweldige kleurenexplosie met feestje.”

 

Dat is volgens Maikel trouwens ook mede wat het zo leuk voor de deelnemers maakt, naast natuurlijk de muziek langs de route, het publiek, de kleuren en uiteraard het feestje met het Feestteam na de run. Dat geldt trouwens ook voor het publiek dat weer kan genieten van het feestje, de gekleurde deelnemers en uiteraard de kleurenexplosie.

 

Het wordt tijd voor wat feitjes, dus somt Maikel op:

“Start eerste groep (bauw) om 19.30 uur, daarna alles om de 5 minuten, startterrein open om 18.00 uur, inschrijven via www.coloryourliferun.com/inschrijven ( voor parcours en andere zaken: www.coloryourliferun.com/event-info )

 

Ik wil graag weten wat het evenement voor Maikel zo leuk maakt en hoeveel vrijwilligers wel niet aan dit evenement meehelpen. “Voor ons is het leuk om te zien dat de mensen het naar hun zin gehad hebben en helemaal gekleurd op de Kiek staan. We gaan dit jaar uit van tussen de 100 en 150 vrijwilligers.”

 

Maikel voegt hier aan toe:”Wanneer we allemaal blije gezichten zien en we een leuk bedrag op hebben gehaald voor het goede doel, namelijk de Roparun, dan is voor ons het evenement geslaagd.” Dan herinnert hij zich nog iets:”Dit jaar in samenwerking met de Millertime is er een afterparty. Wederom hebben we dit jaar Ulrich van Gobbel als ambassadeur, Elize van Oh Oh Cherso loopt mee.”

 

Kortom, het belooft weer een tof evenement te worden. Doe jij ook mee?

Nog even terug kijken op de eerste editie?