Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch biedt belangstellenden een gratis workshop schilderen aan tijdens het Open Pleinenfestival 5 juni. Het museum is bovendien kosteloos te bezoeken.

 

 

Zondag 5 juni biedt de bezoekers van het centrum van Oudenbosch veel vertier. Zo is het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum gratis toegankelijk. Alle collecties zijn te bewonderen.  Maak gebruik van de gelegenheid om een exemplaar van de zeldzame visarend te bewonderen, die op dit moment voor het eerst in Nederland broedt!

 

Het museum biedt bezoekers verder de gelegenheid een schilderworkshop te volgen. In de Gehoorzaal van het museum – waar ook koffie e.d. kan worden genuttigd –begint drie maal een workshop waarin de deelnemers aan de slag gaan met een techniek waarbij geen schilderervaring nodig is en iedereen met een geslaagd werk naar huis gaat. De tijden zijn 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

 

Iedereen, zowel jeugd als volwassenen, kan deelnemen. Hebben mensen hun kunstwerk niet af binnen een uur dan kunnen ze, mits er plaats is, gewoon blijven en hun werk afmaken.

Het aantal personen per groep is afhankelijk van de aantal (werk)plaatsen in

het museum. Reserveren wordt aanbevolen, dat kan dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Het museum is te vinden aan de Markt 30a (in de poort) schuin tegenover het Zouavenmuseum, dat die middag ook vrij toegankelijk is.