Als vanouds weet Ans Goorden ons weer de nieuwste voorstellingen te melden in De Maagd en het CKB theater.

 

 

Emilio Guzman - Alle mensen verzamelen – vrijdag 6 mei 20:00 – CKB Theaterzaal

Winnaar Neerlands Hoop 2014
“Ooit was hij het broertje van Javier, maar Emilio is inmiddels afgetekend de interessantere Guzman.” - Parool ****

 

Rapunzel De Musical met o.a. Sita (4+) – zondag 8 mei 14:30 – De Maagd
Aansluitend in de foyer: Prinsen en Prinsessenbal met de sprookjescast

 

Bomans – Alleen tussen de meeuwen – dinsdag 10 mei 20:00 – De Maagd
Met Reinier Bulder als Godfried Bomans, Frederik Brom, Annick Boer en Randy Fokke.

 

'Een indrukwekkende Godfried Bomans’ - AD****

 

Reinier Bulder, Frederik Brom, Annick Boer en Randy Fokke in

Bomans
Alleen tussen de meeuwen

Een muzikale toneelvoorstelling over onze nationale troetelbeer

Van Ruud van Megen

Regie Gijs de Lange

Als er iemand een Nederlandse taaltovenaar is geweest, dan was dat ongetwijfeld Godfried Bomans. Tijdens zijn leven groeide deze schrijver en columnist uit tot een nationale troetelbeer.

In ‘Bomans’  gaan we met hem terug naar het onbewoonde eiland Rottumerplaat, waar hij een week lang op uitnodiging van de Avro en Vara bivakkeert. Van Jan en alleman verlaten, alleen op het strand. Hij vindt het er vreselijk, slaapt slecht en ergert zich aan het gekrijs van de meeuwen.

Tijdens het verblijf op deze eindeloze zandplaat staat hij dagelijks in contact met Willem Ruis, die ‘veilig’ aan de overkant in Warffum staat. In dit toneelstuk komen deze radiogesprekken tussen Godfried en Willem opnieuw tot leven. Geen onderwerp blijft onbesproken. Intieme gesprekken, die veel verder gaan dan hoe lastig het is op een onbewoond eiland. Daarbij komt Bomans enorme gevoel voor humor rijkelijk om de hoek kijken.

 

Het kleurrijke karakter van Bomans wordt onderstreept door de vorm van deze voorstelling. Ruud van Megen creëerde een toneelvoorstelling vol muziek en fijne nummers. Hij maakte hierbij dankbaar gebruik van de teksten die Bomans zelf schreef. Daardoor is het voor de Bomans-fan een feest van herkenning en voor alle anderen een kennismaking met zijn fantasievolle en tijdloze verhalen. 

 

Van Hoorne Entertainment presenteert

Rapunzel De Musical

Na 7 wereldberoemde sprookjes te hebben omgetoverd tot succesvolle musicals, komt Van Hoorne Entertainment in 2015 met de betoverende familievoorstelling Rapunzel De Musical. Sita, die eerder de rol van Assepoester vertolkte, zal te zien zijn als het mooie prinsesje  met de magische, lange vlecht dat wordt opgesloten in een toren, tot een prins haar zal redden. Ook het populaire tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen, keren terug in deze voorstelling en staan wederom garant voor hilarische scenes. Rapunzel De Musical is hét familiesprookje van dit seizoen.

 

Het Verhaal

Het mooie prinsesje Rapunzel bezit magische haar. Op een dag wordt ze ontvoerd en opgesloten in een hoge toren, door een gemene tovenares die het haar wil hebben. Elke dag moet Rapunzel haar vlecht uit het torenraam laten zakken, zodat de tovenares naar boven kan klimmen. De jaren verstrijken en Rapunzel groeit in eenzaamheid op tot een knappe vrouw, dromend van een dappere prins die haar zal bevrijden. Zal haar redder ooit komen?

Kom verkleed!
Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesmodeshow. Je maakt dan ook nog eens kans op mooie prijzen. Na afloop van de voorstelling ontmoet je alle acteurs uit de voorstelling in het echt, tijdens een uitgebreide Meet & Greet en kun je nog even swingen tijdens het Prinsen en Prinsessenbal.

Productie informatie

 

Titel:                     Rapunzel De Musical

Producent:         Van Hoorne Entertainment
Artiest:                Sita, Esther van Santen, Michael van Hoorne e.a.

Doelgroep:         Familie (4+)

Genre:                 Familiemusical

Duur:                    75 minuten

Pauze:                  Nee

Overig:                               

·         Kinderen kunnen verkleed komen als hun favoriete sprookjesfiguur en meedoen aan de verkleedwedstrijd

 

·         Na afloop van de voorstelling organiseert Van Hoorne Entertainment diverse activiteiten in de foyer van uw theater, zoals een uitgebreide Meet & Greet en een afterparty.