Op zaterdag 16 april 2013 vindt voor de zevende maal in Nederland Record Store Day plaats. In popspeciaalzaak De Waterput, Bosstraat 36 in Bergen op Zoom. 

 

 

Programma Waterput 16 april:

 

11.00 uur: Danny Vera

Zeeuwse singer-songwriter met een groot rock-‘n-roll hart. Bekend geworden als de voorman van de vaste huisband van het tv-programma Voetbal Insite. Zijn vetkuif en gitaarkeuze verraden een voorliefde voor de muziek uit de jaren vijftig en zestig.

 

12.00 uur: Marble Sounds (B)

Band van de Vlaamse songsmid Pieter van Dessel. In 2013 werd zijn Leave A Light On onverwacht een alternatieve kersthit en ruim 750.00 keer op YouTube aangeklikt. In zijn sfeervolle tracks zitten vaak ook schitterende gitaarpartijen van Gianni Marzo.

 

13.00 uur: Go March (B)

Supertrio, met drummer Antoni Foscez (Statue), toetsenist Hans de Prins (Shun Club, Broken Glass Heroes) en gitarist Philipp Weies (Manngold, Intergalactic Lovers). Hun instrumentale muziek bezit invloeden uit de postrock, minimal music, Krautrock en elektronica.

 

14.00 uur: Tiny Legs Tim (B)

Zijn drie albums bewijzen zijn status als topper binnen de Belgische blues scene. Hij bewijst dat hedendaagse blues veel meer is dan het herkauwen van bestaande vormen, want hij ontwikkelde een zeer persoonlijke stijl waarin hij moeiteloos alle clichés omzeilt.

 

15.00 uur: Bent Van Looy (B)

Das Pop is nooit opgeheven, toch lijkt het sololeven zanger Bent van Looy (hij drumt wel ook nog in Soulwax) prima te bevallen. Op zijn tijdloze tweede soloalbum Pyjama Days zingt hij achter de piano over zijn vertrek uit Parijs, vrijheid, troost, reizen, onthechting en verlangens.

 

16.00 uur: Eefje De Visser

De ambassadeur van Record Store Day 2016 komt met band zelf naar De Waterput. Ze zingt nummers van Nachtlicht vol originele songs voorzien van een stevige portie elektronica. Die verschaft de weemoed extra diepte. Ongemak, onbegrip, gemis en hoop zijn centrale thema’s.

 

17.00 uur: Spinvis

Eenmaal de 40 gepasseerd werd de laatbloeier/multi-instrumentalist erg productief. Hij vindt zichzelf steeds opnieuw uit, met de Zilveren Harp, de Popprijs en de Annie M.G. Schmidprijs als beloning. Zijn deels surrealistische popliedjes blijven ook solo fier overeind.

 

18.00 uur: The Sore Losers (B)

Dit Vlaamse rockkwartet schrijft straffe songs over wanhoop en euforie in de liefde. Op het nieuwe Skydogs klinken die rauw als in de beste rockdagen van The Rolling Stones en Led Zeppelin, al kun je ook horen dat er albums van Wilco en Tom Pettty in hun platenkast staan.

 

Alle optredens zijn gratis te bezoeken. Het eerder geplande optreden van Les Blauw is komen te vervallen.

Tot zaterdag!