Afgelopen weekend vond NLdoet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

 

Het Oranje Fonds stimuleerde jong en oud om de handen uit de mouwen te steken en ook dit jaar werd er weer flink geklust in onze regio. Net als voorgaande jaren speelde Samen in de Regio een rol in het enthousiasmeren van haar partners om zich in te zetten tijdens de grootschalige vrijwilligersactie.

We doen het met zijn allen
Tijdens het weekend in maart hebben talloze vrijwilligers zich enthousiast ingezet bij allerlei organisaties. Achterstallig onderhoud is aangepakt, de boel is zomerklaar gemaakt en mensen zijn flink in het zonnetje gezet. Dankzij de inzet van de vrijwilligers tijdens de NLdoetdagen zijn de mouwen eens flink opgestroopt en zijn er natuurlijk ook mensen lekker verwend!

De handen uit de mouwen
Zelf trokken de medewerkers, bestuursleden en raad van advies van Samen in de Regio dit jaar naar GGZ Westelijk Noord Brabant in Halsteren, waar zij hebben geholpen met het schoonmaken van de kunstroute. Ook de partners van Samen in de Regio hebben tijdens het weekeinde hun beste beentje voort gezet.

Zo ging het college van B&W van de gemeente Bergen op Zoom zaterdag 12 maart aan de slag bij de Colweghe te Halsteren. Bij de SDW staken de collegeleden hun handen flink uit de mouwen en gingen zij met een aantal cliënten aan de slag met het maken van cup cakes. Bewoners van woonzorgcentrum St. Elisabeth waren door de SDW uitgenodigd om onder het genot van een bakje koffie het eindresultaat te komen proeven.

Ook Cargill was dit jaar weer actief tijdens NLdoet, met een team gingen zij op de vrijdag een pannenkoekenlunch verzorgen op de somatische afdeling van woonzorgcentrum Moermont te Bergen op Zoom. Op de zaterdag waren zij wederom actief en gingen zij aan de slag bij stichting Goed Ontmoet. Zo hielpen zij met het opknappen van de nieuwe uitdeelruimte bij de voedselbank.

Flinke klussen
Er is heel hard gewerkt door alle enthousiaste vrijwilligers, zo ook door Stichting Samen Werken. Op de Broersblok, een locatie van GGZ Westelijk Noord-Brabant te Bergen op Zoom hebben zij een lounge set gemaakt van steigerhout. Daarnaast hebben zij houten verhogingen en voetensteunen gemaakt voor op het kantoor van Samen in de Regio.

Stichting 't Roer om West-Brabant heeft een werkplaats bij haar dagbestedingswinkel, welke nog ingericht en in orde gemaakt moest worden, om de jongeren uit de doelgroep daar te kunnen laten werken. Er was met name een werkbank met gereedschapsbord nodig. Bouwmensen heeft met haar leerlingen tijdens Nldoet een werkbank uit houtmateriaal gemaakt, speciaal voor de stichting.

Dat de Lions Club Bergen op Zoom van aanpakken weet, dat is bekend. Tijdens het NLdoet weekend hebben zij zich hard gemaakt voor de beeldentuin van het Nieuwe ABG. In de beeldentuin bevindt zich een expositie van beeldhouwwerken. De Lions hebben deze een flinke make-over gegeven, zo zijn de beelden lekker in de sop gezet, is het terrein onkruid vrij gemaakt en zijn enkele paden verhoogd. Dankzij de inzet kunnen de ouderen genieten van het uitzicht en bij goed weer gebruik maken van de jeu de boules banen.

Ook Steenbergen deed mee
Ook de gemeente Steenbergen deed dit jaar mee aan de grootste vrijwilligersactie. Op diverse plaatsen in de stad werden de NLdoet T-shirts aangetrokken, zo ook bij MJW de Klup. Samen met de medewerkers van de gemeente gingen zij het clubhuis voorbereiden op de open dag.

Bij Zorghoeve Kakelbont ging een team van ambtenaren en wethouders samen met de Lions aan de slag in de beleeftuin. Deze tuin waar heerlijk gespeeld kan worden door kinderen wilde de Zorghoeve nog leuker maken, daarnaast werd ook de jeu de boulesbaan gerealiseerd.

Het kapelletje op de Welberg had een opknapbeurt nodig, een prima klus voor NLdoet dacht de gemeente. Ook hier vertrok een klusteam naartoe om te schilderen, schoonmaken en voor kleine tuinwerkzaamheden. Eveneens vertrok er een team voor groot buitenschilderwerk naar de stadsarcheologie. De gemeente en de Rotary hebben geschuurd, geplamuurd en gerepareerd.

 


Dankzij de inzet van alle vrijwilligers kijkt Samen in de Regio wederom terug op een succesvolle editie. Wij willen iedereen dan ook bedanken die dit jaar weer van NLdoet een groot succes heeft gemaakt! Op naar 2017!